Snorkelleder i Kosterhavets nationalpark

Kosterhavets nationalpark har skapat snorkelleder ute i parken. Två är redan öppnade och fler kan det bli. Simma och upptäck med hjälp av skyltarna. Välkommen att pröva!

Kosterhavets första snorkelleder har nyss öppnat. En finns vid Rörvik på Sydkoster, efter cirka 10 minuters promenad från Ekenäs brygga. Den andra hittar du i Hasselbukten på Saltö, ca 15 min promenad från Saltöparkeringen.

Upptäck undervattensfaunan

En snorkelled är en naturstig under vattnet. Snorkellederna är cirka 200 meter långa och ligger på 1-1,5 m djup. En blåfärgad lina på botten leder dig runt till åtta informations-skyltar under vattnet. Vid varje skylt finns en diskborste du kan använda för att borsta bort sediment och påväxt.

Det finns en informationsskylt på land som berättar mer om snorkelleden och vad man kan se. Två bojar, vid start och mål, visar var i vattnet du hittar snorkelleden. Den blåfärgade linan på botten syns också från vattenytan.
Foto: Lars-Ove Loo.

Underbar idé

Detta är en underbar idé och vi som gillar havet ser fram emot fler snorkelleder framöver. Nationalparken överväger att anlägga fler under kommande år, liksom dykleder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *