Skulpturpark i Hunnebostrand

Hunnebostrand har en skulpturpark, i form av internationell stenskulptur-utställning. Skulpturerna byts ut men utställningen är tänkt att återkomma varje sommar.

Skulpturpark Hunnebostrand

Datum är 2011, men motsvarande datum planeras för respektive år.

SkulpturSPARK är titeln på sommarens internationella stenskulpturutställning på Udden i Hunnebostrand. Arrangör är Bohusläns Stenstipendium i samarbete med Leaderprojekt Skulpturpark Hunnebostrand, Restaurang Bella Gästis och Sotenäs kommun.

Udden i Hunnebostrand, som idag är en vacker strandpromenad och populär badplats, var en gång ett stenbrott varifrån sten skeppades ut över världen. Med start sommaren 2011 mottar platsen stenskulpturer från hela världen, här presenteras en unik utställning med ett urval av de skulptörer som genom 20 år mottagit Bohusläns Stenstipendium. Välkommen att besöka en plats mellan hav och land, som formad av tiden och människan bjuder på spännande möten mellan skulptur och natur. Vernissage (2011) är lördagen den 9 juli på Sotekanalens dag. Utställningen pågår till 30 september.

Framtida stenkonstcentrum

Skulpturpark Hunnebostrand är en Leader förstudie med syfte att utveckla idén om en skulpturpark på Udden med ett tillhörande stenkonstcentrum som inbegriper all formad och bearbetad sten, från det av istiden bearbetade landskapet, forntida uttryck med hällristningar och gravar, stenbrytning med kvalificerad hantverksskicklighet och industriell bearbetning, till dagens samtida stenkonst.
Samarbetet ”SkulpturSPARK”, är en inspark för ett långsiktigt idéutvecklingsarbete som man hoppas skall bli den antändande gnistan för en satsning på ett levande centrum för stenkonst i regionen.

Stenskulptur Lejonet. Foto: Konstnären Claus Örntoft

Stenskulptur Lejonet, populär att rida på. Foto: Konstnären Claus Örntoft

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *