Stångenäs Kajak

Stångenäs Kajak erbjuder guidade kajakturer i Lysekilstrakten.Stångenäs Kajak i Lysekil är ett litet familjeföretag med guidade turer i kajak och på cykel. Natur, historia och kultur för trakten berättas under turen. Företaget startade 2005 med företagsidén Hög servicegrad med bohuslänsk prägel. Mottot är ”stressa av och njut, men gärna året om”. Företaget samarbetar med Point65.

Företaget erbjuder:

  • uthyrning av kajaker (Point 65)
  • guidade kajakturer i Lysekilstrakten
  • försäljning av Point65:s produkter.
  • uthyrning av cykel
  • uthyrning av crash pads för bouldering
  • förmedling av rum med självhushållning

Guidade kajakturer ”Sillstryparen”

Sillstryparen finns i flera olika versioner och fungerar bra som introduktion i havskajak för de som inte har paddlat tidigare, och en trivsam paddeltur för de som har paddlat förut. Sillstryparen är ett bra sätt att uppleva Lysekil historiskt och kulturellt.

Sillstryparn Prova på (2 timmar)

Turen är en introduktion i havskajak där man lär sig grundläggande paddelteknik.  Turen ges cirka maj – september. De som önskar tar med sig något att äta efteråt. För pris se hemsidan.

Sillstryparn Grund (4 timmar)

Turen är en introduktion i havskajak men blir mer av en historiskt berättande paddeltur i nära skärgård med sill och potatis i halvtid. Turen ges en dag i veckan maj-september. Turen behöver minst 4 anmälda personer och startar på plats som är lämplig för tillfället. För pris se hemsidan.

Sillstryparn Dag (8 timmar) och Dygn (24)

För dessa turer har man specifika destinationer som mål, ofta Lilla och Stora Kornö. Man äter kultur (sill) och paddlar i områden med betydelse för Lysekil och Bohuslän. Vi berättar medan vi paddlar förbi, eller gör ett strandhugg. Sillstryparn Dygn innehåller också övernattning i tält och blir därför också ett friluftsäventyr. För pris se hemsidan.

  • Sillstryparen Dag erbjuds en dag i veckan juni-augusti.
  • Sillstryparen Dygn sker vid minst 4 anmälda personer och startar på plats som är lämplig för tillfället. Tid avtalas tillsammans.
  • Gruppbokningar kan avtalas även för andra tider.

Anmälan och vad ingår i priset:

Anmälan sker direkt till företaget Stångenäs Kajak. Anmälan görs på info[@]stangenaskajak.se eller på företagets facebooksida.

Detta ingår i priset: Paddlingsledare med lokalkunskap. All paddlingsutrustning du behöver, inklusive kajak. (Kläder tar du med själv). Vintertid tillkommer cirka 300 kr för hyra av torrdräkt.

Cykeltur Stenhuggarn

Den guidade cykelturen fokuserar på bohusgranitens betydelse i Lysekil och Bohuslän. Vi cyklar till platser i Lysekil med koppling till bohusgranit. Vi besöker bland annat Stångehuvud, ”jättegrytor”, Vikarvets museum, stenhuggarmonument, stenrösen från bronsåldern m.m. Turen blir samtidigt en trevlig sightseeing av Lysekil med de vyer vi passerar. En dag i veckan sommartid eller efter överenskommelse. För pris se hemsidan.

Öppettider

Företagarna är tillgängliga nästan hela dygnet så ta kontakt. Kajakhuset har inga fasta öppettider, men ägarna slänger sig gärna på cykeln och kommer ner till butiken när du tagit kontakt.

Boende

Företaget förmedlar också ett antal rum med ett kök för självhushållning. Totalt finns det plats för 10 personer. Rummen finns i en centralt belägen villa i Lysekil. Gratis parkering.

Hemsida: stangenaskajak.se 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *