Bra barnbok om båtar


Barnböcker om skärgård, båtar, kust och hav finns det ganska ont om. Därför tipsar jag gärna vidare när jag hittar en bra. Denna har även med paddlare.
Boken heter Mulle Mecks första bok: Båtar och ingår i bokserien Mulle Meck.

För barn som gillar båtar och skärgård

Boken har underbara teckningar i akvarell och ger riktig sommarlängtan. Den är perfekt för barn som besöker kust och hav på sommaren, som bor på kusten eller som har båt. Varför inte köpa boken inför första besöket vid havet? Den blir en bra introduktion på rätt nivå och barnet känner igen sig när ni är framme. Jag räknar med att boken kommer att väcka sommarminnena till liv hos min brorson som får boken i julklapp.

Barnbok om båtar kust skärgård hav bra

Innehåll

Boken handlar om en man som tar en roddtur med sin hund Buffa. På vägen upptäcker de vräkiga motorbåten, en segelbåt och segeljolle, en paddlare i kajak, en vattenskidbåt, dörjebåt, vanlig snipa och badbåt, en Pettersson-båt och ett segelfartyg. Texten är humoristiskt skriven, där mannen pratar med sin hund, och boken förmedlar upptäckarglädje.

Humor

Teckningarna innehåller små humor-detaljer som barn upptäcker: hunden som får napp på sin svans och musen som åker vattenskidor. En motorbåt dundrar fram på ena teckningen för att köra rakt upp på land i bakgrunden på nästa. Bakgrunderna präglas annars av kustmiljöer, som en marina där båtar kommer och går, och en fyr.

Boken finns på Bokus och kostar vid skrivtillfället 67 kronor. Personligen tycker jag den är en riktig fullträff.

Bokfakta

  • Antal sidor: 18, i färg
  • Angiven ålder: Barn 3 år
  • Författare: Jens Ahlbom och George Johansson
  • Förlag: Natur & Kultur

Fortsättningsläsning:

  • Mulle Meck berättar om båtar (babord, styrbord, kompass, vikingaskepp, sjörövare, horisont).
  • Mulle Meck bygger en båt (båtverkstad och träbåtsbygge)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *