Burholmen

Burholmen ligger i västra delen av Kosterskärgården, och är en av de större öarna. Burholmen har en fin badstrand med en stor äng innanför att tälta på. 

Burholmen ligger nästan längst i väst i Kosters skärgård, och är synlig nästan överalltifrån när du paddlar i Kosters sydliga skärgård. Burholmen är långsmal och stor, och ganska hög, och består mestadels av berg. På sydöstra delen finns också rullsten.

Burholmen Koster kartbild

Tältplats och bad

På norra delen av öns ostsida finns en större inbuktning i kustlinjen, med flera små badvikar och en större. Stränderna är stenfria och lättbadade. I den större viken går det att paddla hela vägen in även när vattnet är lågt. Platsen är vacker, markerad som allmän badplats och populär både för bad och tältning. Precis innanför stranden finns nämligen en större äng, med plats för 10 tält utan problem. Det är en jättefin tältäng.

Tältförbud klockan 10-18

Eftersom Burholmen är populär och ska vara välkomnande/tillgänglig för alla sorters friluftsmänniskor tillhör Burholmen de fem öar i nationalparken som har tältförbud klockan 10-18 på dagen. Du har fortfarande möjlighet att tälta här två nätter i rad, men dagtid får inte tältet och lägret vara kvar. Man ombeds också lägga kajaker så att de inte blockerar sandstranden – lägg de till sidan på stranden eller bär upp dem en bit.

Ön ska inte förväxlas med Inre och Yttre Burholmen, dessa Burholmar ligger på fastlandssidan Kosterfjorden, strax väster om Öddö.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *