Cykelkartan

Cykelkartan är en ny serie svenska kartor om 30 blad, med massa bra kringinformation och teckenförklaringar på tre språk. Kartserien täcker hela Götaland, stora delar av Svealand och området runt Siljan. 
Cykelkartan är framtagen 2012 av Norstedts i samarbete med Cykelfrämjandet och visar och ger förslag på lämpliga cykelvägar i Sverige. De har också startat en egen webbplats för Cykelkartan och finns på Facebook där de tänker ha olika tävlingar och tipsa om kartuppdateringar.

Kartinnehåll

Kartorna är i skalan 1:90 000. Alla nationella och större cykelleder finns markerade på kartbladen, liksom ett urval av lokala leder. Även vägunderlaget anges; grus/asfalt. Cykelkartan tipsar om sevärdheter, rastplatser, badplatser med mera längs cykelrutten. För turisten finns  telefonnummer och webbadresser till turistbyråer inom det aktuella kartbladet. Teckenförklaring ges på svenska, engelska och tyska.

Kartorna är tryckta på Pretex, ett mer hållbart/vädertåligt material än papper.

Köpplatser

Kartorna kan köpas i bokhandeln och på Kartbutiken, eller på webben: Cykelfrämjandet, Bokus, Adlibris, Kartbutiken m.fl. Prisexempel: 107 kr.

Cykelkartan Södra Bohuslän

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *