Filminspelning på Marstrand

Den tvåfaldige guldpalmsvinnaren och filmregissören Bille August kommer till Marstrand i sommar för att spela in sin nya film Balladen om Marie.

Filmen handlar om Marie Krøyer som var gift med den store danska Skagenmålaren P.S. Krøyer. Deras äktenskap beskrivs som en av de mest dramatiska kärlekshistorierna i dansk historia.

Marie var också målare, men hamnade lite i skymundan med skötsel av hem etc, som det ofta blev förr i tiden. Skagenmuséet har målningar både från Marie Krøyer och från maken P.S. Krøyer. Båda två finns också med som motiv. Missa inte att besöka muséet om du har vägarna förbi. Skagenmålarnas alster är otroligt vackra. De lokala fiskarna och deras sjöräddningsinsatser finns också avbildade. 

Marie Krøyer av Peter Severin

Marie Krøyer

Filminspelningen börjar i juli. Filmen har alla möjligheter att bli fantastiskt vacker, både vad gäller kostym, miljöer och målarmotiv. Ljuset på Marstrand har av konstnärer liknats vid det berömda Skagenljuset och kan ha inverkat på valet av inspelningsplats. Husmiljöerna passar också väldigt fint till en film från den epoken.

Film i väst samproducerar inspelningen av filmen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *