Packbestyr inför friluftsturen

Förberedelser

Förberedelser för långtur och paddlingssemester i Bohuslän, ja det är vad jag ägnat de två senaste dagarna åt. Att det ska ta sån tid att komma iväg ;o)

Turen går söderut, med start i Lysekil. På schemat står södra Bohuslän och diverse cirklande i skärgården. Planen är paddling, öliv och skärgårdsturism i skön blandning. Med 18 dagar i skärgården ska det ju bli tid till lite sightseeing, badstunder och goda middagar också. Och en liten rapport varje dag, oftast på kvällen skulle jag tro. Vändpunkten blir någonstans söder om Marstrand och förhoppningen är ytterskärgård med klipptältning och mellanskärgård.

Ni som kollat prognosen vet att motvind står på schemat. Ja, start i söder och paddling hemåt hade varit smartare, men en ensam bil i 3 veckor kändes inte bra. Nu blir det istället chans till cirkelkurs och en sväng längs insidan Tjörn.

Jag har lärt mig att det oftast tar en dag av fixande för att komma iväg, i alla fall för mig. Och sen följde lite velande om vägval utifrån prognosen och de förväntade 10 sekundmetrarna. Än så länge har de inte dykt upp – håller det i sig satsar jag på  passage vid Islandsberg. Har vågorna blivit för besvärliga i vinden kan man alltid vända och paddla insidan Skaftö.

Denna gång är jag lite mer ambitiös med maten också, så efter menyplanering och torkning av grönsaker blev det till att packa allt i smarta och skräpsnåla förpackningar. Ett antal smaksättare i småflaskor är med, liksom olika såser, allt för att piffa upp rätterna.

Jag har tillverkat ett extra kajakstöd, med två stycken blir det lättare att parkera kajaken på klipporna. Dessutom har jag köpt en tunn presenning att ha under tältgolvet. Den skyddar bra mot både regn och mot slitage vid klipptältning. Chansen att testa den kom förra veckan under en solig dag väst om Gåsö, och bilderna är från den dagen.

Vi ses på vattnet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *