Götakanalloppet logo

Götakanal-loppet utan arrangör?

Det är i nuläget inte säkert att Götakanal-loppet blir av i år. Det säger en källa inom Friluftsfrämjandet.

När Friluftsfrämjandet förra året meddelade att de tar över arrangörsskapet för Götakanal-loppet säkrades loppets framtid. Det var ett glatt besked för alla paddlare, både de som redan upptäckt tävlingen och de nya som vill prova  det. Rent praktiskt är det Friluftsfrämjandet Region väst som ska sköta arrangemanget.

Nu nämner en källa inom Friluftsfrämjandet att det finns olika fraktioner på regionnivå, rörande hur regionens pengar ska användas. En fraktion vill lägga mer medel på aktiviteter och tävlingar, inklusive Götakanal-loppet. En annan fraktion, som verkar ”vinna” just nu, vill använda en större summa på annat, som att ha ett större kansli med fler heltidsanställda. Då blir det mindre pengar över till nya arrangemang. På en direkt fråga ”men vad händer med Götakanal-loppet i år?” blev svaret ”Det finns risk för att det inte blir av”.

Åsiktsdelningen inom regionledningen har gått så långt att en eller flera ledamöter valt att lämna sina uppdrag.

Kajakrapporten kommer att fortsätta bevaka detta.

Fotnot 18 juli: Ännu finns ingen information om årets lopp publicerad på loppets hemsida gotakanalloppet.se. Senaste nyhet är inlagd 18 november 2010 av den tidigare arrangören Tibro Långpaddlarförening. Där står så här: ”Friluftsfrämjandet kommer att köra Göta Kanal-loppet den 28 august 2011. Mer information kommer snart att dyka upp på den här sidan.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *