Götakanalloppet räddat

Götakanalloppet paddlas 28 augusti 2011. Paddlingsloppet har varit hotat av nedläggning i år, men är nu räddat.

Götakanalloppet logoI tjugo år har Tibro Kanotklubbs supporterförening Tibro Långpaddlarförening arrangerat Götakanalloppet, med Ove Emanuelsson som eldsjäl och tävlingsgeneral. Efter 20 år ville de lämna vidare och Friluftsfrämjandet Region väst tog an sig uppdraget. Sen har det varit tyst. Väldigt tyst. Som friluftsfrämjare kan jag bara konstatera att Friluftsfrämjandets regionstyrelse inte levde upp till förtroendet denna gång. Man kunde inte leverera, eller valde att inte arrangera loppet trots allt.

Ove Emanuelsson tog kontakt med Lidköpings Kanotförening, som nu har klivit in som ny arrangör.

– Vi tyckte det vore oerhört synd om Götakanalloppet dog ut, säger ordförande Sten-Erik Olsson till Kajakrapporten. Vi har själva deltagit i loppet många gånger och ville att det skulle leva vidare. Ove har försökt övertala oss förut och då har vi tyckt att det är lite besvärligt att vara arrangör på en annan ort. Klubben tog ett formellt beslut i början på juli om att ta över arrangörsskapet.

Han fortsätter:

I år siktar vi på att genomföra loppet, och att göra det så likt som möjligt förra årets, trots den knappa tiden. Banlängden 34 km utgår, i övrigt finns alla klasser och banlängder kvar. Vi har resonerat att det är bättre att inte bryta loppet genom att ta paus ett år, vi tar vid direkt.

– Vi har informerat om Götakanalloppet ute på olika tävlingar och håller nu på att ta fram informationsmaterial.

Gotakanalloppet.se kommer att leva vidare och uppdateras i augusti. Det går redan nu bra att anmäla sig, mer information här.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *