Helen Wilson rollkurs 2012

Helen Wilson kör rollkurs i Grebbestad i juni. 2 platser kvar, så passa på om du är sugen. Kursen är öppen för alla paddlare, oavsett om du någonsin rollat förut.

Uppdatering 7 april: Kurserna i Grebbestad är nu fullbokade. 

Helen Wilson är känd för att vara duktig på grönlandsrollar och är Grönlandsmästarinna. Det vill säga att hon vunnit i tävlinggrenar i roll-mästerskapen. Kajakcenter Grebbestad bjöd hit henne förra året för att leda rollkurser, och nu kommer hon tillbaka.

– Hon är ödmjuk och duktig på att lära ut, säger kajakcentrets ägare Mats Torwmo. Alla deltagarna lärde sig rolla på kursen, oavsett om de aldrig prövat att rolla förut.

Helen Wilson rollkurs Grebbestad

Helen Wilson rollkurs Grebbestad 2011

Kursdatum

Wilson kör 2 endagskurser, den 29 och 30 juni. Den 30:e är redan fullbokad, den 29:e finns 2 platser kvar.

Kursen kan verkligen rekommenderas. Fram till lunch kör Helen instruktioner och ger varje elev egen-tid med instruktören. Efter lunch är det egna övningar, medan instruktören håller koll och ger tips till var och en. Cirka kl 14.30 börjar man paddla tillbaka till kajakcentret.

Pris 950 kr för en dag, som är ca 6 timmar lång. Lunch ingår. Max 10 deltagare/dag. Kajak går att hyra för 375 kronor.

Vad är en grönlandsroll, också kallad eskimåsväng bra för?

En del använder den för att stila sig, men den fyller också en viktig funktion. Är du ute i vågor och leker, eller kajaken tippar för långt åt sidan för att rädda, så är det smidigare att välja att snurra runt under vattenytan (rolla) istället för att behöva lämna sittbrunnen och ta sig upp i kajaken igen från vattnet. Det är också det säkraste sättet på vintern.

Anmälan

Anmälan görs på telefon 0525-109 30 eller på mail info[@]kajakcenter.com. Se också inbjudan på Kajakcenter Grebbestad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *