Isättningsplats Resö

Isättningsplats Resö, för paddling.

Resö är en bra startplats om man snabbt vill vara långt ute i skärgården. Härifrån kan du göra dagspaddling ut till Svangen och andra öar i ytterskärgården utanför Lindön-Kalvön-Trossö naturreservat.

Hamnsundet för strandhugg

Själva samhället Resö, nere vid Hamnsundet, är underbart att göra strandhugg vid när man kommer paddlande. Strax norr om samhället, en bit efter sista bryggorna finns en strand där du kan lägga kajaken. Därifrån är det max 10 minuters promenad till Panget (öns pensionat) bageriet och matbutiken, via strandskogen och en smal väg.  Däremot är samhället svårare att hitta bilparkering i sommartid.

Resö isättningskarta paddling

Resö med rekommenderad isättning i samhället vid Hamnsundet. Vid Kyrkviken (markerad med röd prick på kartan) är en campingplats med bomväg.

Isättningsplatser

OBS: För sjösättning på Resö se informationen från Markus i kommentaren nedan. Vill du övernatta finns en camping vid Kyrkviken. För att komma in på campingen måste du förbi en vägbom. Vägbeskrivning till Kyrkviken: Från stora vägen sväng av mot skylt Kyrka och fortsätt rätt fram. När vägen delar sig sväng vänster och fortsätt ner mot campingen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 tankar kring ”Isättningsplats Resö

 1. Markus

  Resö är utmärkt att utgå ifrån men det är ont om parkering i anslutning till vattnet! Campingviken vid Kyrkviken har bomförsedd väg och är minst sagt fullbokad sommartid. Ska den användas som isättningsplats måste du bo på campingen.
  Kör ist till Hamnsundet och lägg i nedanför affären och Panget (läge att proviantera) det finns en liten strand just nedanför minigolfen. Inte bäst men nära vägen. Sommartid blir man tvungen att åka 500 m tillbaka och ställa bilen på vallbostrands lilla långtidsparkering, därifrån promenerar man tillbaka på stigen längs vattnet på 10 min. Höst och vår kan man parkera kortare i hamnen el bakom koopera.
  Ett alternativ är sjösättning på Galtö just vid Resöbrons fäste, vid den gamla slipen. Längre till öppet hav dock.
  M

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *