Malmö 24-timmars efter 12 timmar

M24KC update efter 12 timmar. Johan Linder fortsatt i topp men flera paddlare ligger nära.

Kajakrapporten får en lägesuppdatering av Ulf Johansson kl. 20.30:

  • Johan Linder har nu varit iland för första gången sedan start. Han gick iland kl. 19.10 för att äta och paddlade iväg igen kl. 19.45. Han antecknade 20 gjorda varv (varje varv är 4,3 km).
  • Polske Piotr Rosada kom iland kl 19.30, antecknade 20 varv och stod fortfarande antecknad som ”iland” klockan 20.30. (Paddlarna antecknar normalt när de sticker iväg igen, men inte alltid. Han kan ha paddlat iväg).
  • Danske Morten Salomonsen antecknade 19 varv klockan 20.25.
  • Renee Grönholm, också Danmark, antecknade 19 varv klockan 19.40 och stod fortfarande som ”iland” vid samtalet.
  • Norske Sam Houlder som paddlat 16 varv vid 18-tiden var vid samtalet inte utskriven från kl. 18-pausen än. Han kan ha paddlat iväg ändå.
M24KC Malmö 24timmars paddling

Resultattavlan där man antecknar sina varv

– Det är nu det börjar, kommenterar Ulf. Det är nu det börjar bli svårt, när de paddlat halva tiden. Starten blev tung, med regn och stark vind under dagen. Normalt är dagen lättare än natten; man är utvilad och det är ljust. På andra halvan gäller det att ha krafter kvar. Är man trött efter dagen blir man ännu tröttare i natt.

Hur såg Johan ut, är det risk för att han ”går in i väggen”?

– Nej, han såg ut som sitt vanliga pillemariska jag, pigg. När han var i land sa han att han skulle komma upp i samma distans som förra året (16 mil). Han kör nog 10 varv innan han kommer in igen. Han är både stark och envis, skrattar Ulf.

M24KC paddling

Johan Linder vid 18-tiden

– Tävlingen är också social. De som vill testa sina krafter paddlar, och de som inte vill pressa sig till max kan softa i klubbhuset när de vill. Klubbhuset blir en samlingsplats; medlemmarnas kompisar tittar förbi på en fika, de som inte tävlar kommer också förbi. Mat står framdukad hela tiden och många deltagare passar på tillfället att umgås med andra paddlare. Deltagarna väljer en av nivåerna (6, 12, 18 mil), de flesta siktar på 12 mil, och räknar inför natten ut hur de ligger till mot sitt mål. Utifrån det väljer en del att sova under natten och köra vidare på morgonen.

Hur går det för tjejerna då?

  • Anneli Nielsen som paddlade längst av dem förra året kommer nog att kämpa på under natten, säger Ulf.
  • Ewa Westh från Göteborg (dam-tvåa 2011 med dryga 10 mil) är just nu iland och skrev för en stund sen: Galet tuff förmiddag med massor av vind. Men nu är det bättre. Blir inga rekord för min del i år, uppladdningen var för svag … Men helt klart är MKK en klubb i en klass för sig. Supergrym!
M24KC 2012 Ewa Westh FOto Rolf Bengtsson

Ewa Westh från Göteborg (GKF)

Kanalen är upplyst från staden under natten och paddlarna kan paddla utan pannlampa.

Kajakrapporten återkommer med en rapport efter kl. 08 imorgon, före målgång. Det kan också bli en kortare rapport vid 23-24-tiden ikväll om något drastiskt inträffar.

Foton: Rolf Bengtsson.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *