Nautopps grand opening i Lysekil

Nautopps öppet hus för att fira flytten till Valbodalen och de nya lokalerna gav en bra chans att prova Arrow och Skim-kajaker, dessutom tillsammans med kajakproducenterna.

Nautopp Seakayaking i Lysekil, Sweden

Nautopps nya lokaler i Valbodalen, Lysekil

Vi som tagit oss dit fick en kajakhelg med sagolikt väder, skönt paddlingsnack och en hel del paddling. Det utbyttes tips både här och där, nya paddlingar planerades, kontakter knöts och inte minst – kajaker testades och utvärderades. Ganska många hittade nya favoriter.

Nautoppdagar

Paddlare har kul! Fr vänster Vaida, Geir, Ulrika och Nicolai.

Nicolai Ilcus, Arrows grundläggare, hade rest upp från Danmark med ett lass Arrowkajaker, tillsammans med kajakinstruktör Vaida Petrova och fotografen Geir Haukursson. I lasset fanns helt nya Arrow Play Low Volume, som kom från fabriken för en dryg vecka sen, och Nuka, Nuka GT, Ivalo, Empower samt vanliga Play.

Arrow Kayaks

3 versioner av Arrow Play. Överst helt nya Low volume, med lägre fördäck och lägre skrov. Därunder standardmodellen och underst kolfiberskrov (styvare, 5 kilo lättare, mindre starkt).

Vi fick alltså chansen att gratis provpaddla helt nya kajaker två timmar, samtidigt som Nicolai Ilcus och Vaida Petrova genomförde ett teknikpass med oss. Vi hade kul och timmarna gick fort. Först manövrering, sen balansövningar sittandes uppe på däck. Sitta grensle, sitta bak och fram, sitta i damsadel med båda benen på samma sida, följt av ”kyssa aktern ” för de med riktigt bra balans. De flesta fick sig också ett avsvalkande dopp i sommarvärmen medan vi höll på. Allt fotograferades av Geir Haukursson och Ulrika Larsson på land.

Arrow Play LV with designer Nicolai Ilcus on top. Photo: Andreas Alvehus

Arrow Play LV med designer Nicolai Ilcus på däck. Foto: Andreas Alvehus

Efter lunch kunde man välja mellan en rollkurs i Arrowkajaker med Vaida, eller paddla Skim på guidad tur ute i skärgården. Skim har kommit med flera nya modeller de senaste åren, nyast är Braveheart Low Volume som kom till Sverige i mars. Braveheart LV har samma form och skrovform som ”vanliga” Braveheart men 1 cm kortare på längden och 2 cm lägre i däcket. Tack vare det lägre däcket ges bättre kontakt med kajaken för de paddlare som önskar det. Med på turen var Skims VD Evert Aartsen som gärna berättade om båtarna, och samtidigt passade på att fråga oss om Bohuslän. Under tiden var butiken och kajakhallen och butiken iland välbesökta. Där fanns reprentant från Aclima (ull-underställ/kläder) på plats. Många passade på att handla grejer med öppningsrabatt, till exempel sandaler, schorts och underställ för sommaren.

Nautopp

Torbjörn på Nautopp pratar kajakegenskaper

Nicolai Ilcus

Nicolai pratar sittställning i kajak

Parallellt med allt det här pågick en BCU 3-kurs med Nick Cunliffe från Kayak Essentials. När alla kommit iland och spolat av sig själva och kajakerna med sötvatten drogs grillen igång uppe på balkongen och så blev det skönt kajaksnack hela kvällen. Vid 22-tiden åkte slacklinan fram, monterad i en vik på Valboholmen. Sju-åtta stycken testade linan, medan vi övriga hejade på från bron. Andreas passade på att rasta forskajaken också, dels med hopp från bryggan, dels med rutschkanefärd från närmsta granithäll.

Söndagen fortsatte i samma anda. Prova kajaker, rolla, paddla tur i skärgården eller lära sig mer om kajaker iland. På eftermiddagen erbjöds ett pass med rockhopping i Valley och P&H. Vädret var lika sagolikt idag så vi paddlade i schorts, underställströja, solbrillor och keps/hatt. Riktig sommarkänsla. Vi paddlade förbi badande personer och soldyrkare på många ställen, och lite förtöjda båtar också.

Nautoppdagar

Knut får sig en dusch med hjälp av Tim

Totalt sett var det en skön blandning av paddlare, både inresta och lokala inslag. Tim och Ulrika från Paddla för Livet var där, norske Knut från Fredrikstad/Hvaler hade rest ner, Andreas Alvehus från Falkenberg och Thomas Karlsson från Göteborg hade rest upp. Andra kom från Vänersborg och hemmaplanen Lysekil.

Bilder från vattnet kommer under veckan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 tankar kring ”Nautopps grand opening i Lysekil

 1. Jesper Kromann-Andersen

  Tillykke med åbningen flot sted!
  Arrow Kayaks modellerne Play, Nuka og Empower er designet af Jesper Kromann-Andersen.
  til orientering 😉

  Mvh. Jesper Kromann-Andersen

  Svara
 2. Alex Wellington

  Fet helg! Tack Nautopp för ett läckert arrangemang och Nicolai för teknik och massa lek på vattnet. Icke att förglömma härliga ”yr-i-bollen” eskimorull med Vaida.

  Svara
 3. Bosse Säll

  Tack alla som var där och Nautopp som ordnade med helgens aktiviteter.
  Det blev en fantastiskt rolig helg. Jag gläds med Nautopp åt deras nya anläggning, och hoppas de får en riktigt bra säsong.

  // Bosse på Drumlin

  Svara
 4. Torbjörn

  Fantastiskt roligt att ha alla på plats! Härligare väder och människor kunde vi inte fått så tack för en lyckad helg! Ses snart igen.
  Mvh/ Torbjörn & Kathrine – Nautopp

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *