Paddelracet – racerapport

Göteborgs Paddelrace är avklarat för i år. Här är en racerapport. Slutgiltigt resultat finns tillgängligt först ikväll.

25 paddlare kom till start. Gårdagens storm hade blåst klart och vinden turligt nog vridit från väst till nordväst redan före start, men en del skvalp låg kvar i älven.

Göteborgs paddelrace. Foto Martin Stegmann

Strax före start. Foto Martin Stegmann

– Igår blåste det full storm på älven och vi var lite bekymrade, berättar Anders Karlsson, en av arrangörerna. Vi sände ut ett mejl igår med prognosen, och det kanske skrämde bort några av de anmälda. Som tur vred vinden och vi paddlade i 5-6 sekundmeter, med uppemot 10 i byarna. Det var fler som vurpade i år än förra året, men alla slutförde och gick i mål. När vi paddlade slutdelen av racet, mot Marieholmsbron, hade vi nästan motvind, för vinden hade vridit över mot norr.

Göteborgs paddelrace. Foto Martin Stegmann

Starten går! Foto Martin Stegmann

Göteborgs paddelrace. Foto Martin Stegmann

Strax efter start. Foto Martin Stegmann

Tätklungan i mål på två timmar

Tätklungan bestod av en grupp snabbpaddlare, med Jens Thorild i täten. Jens gick i mål på under 2 timmar. Anders Karlsson, som gick i mål som delad 6:a ihop med Jakub Cvach, minns några av namnen; Jens var först och gick i mål på ungefär 1 timme 56 minuter. Gunnar Castmo och Torbjörn Karldén var också i tätklungan, liksom två till som jag inte har namnen på. Den som låg 2:a vurpade två gånger, varav en gång på sträckan Marieholmsbron – målgång, och fick då hjälp av trean. Vi som delade på sjätteplatsen fick tiden 2 timmar 13 minuter, och vi paddlade bägge Epic 18X-kajaker.

– Närmast bakom oss paddlade Mattias Karlsson i en Lettman Streamer och sen Jörgen Andersson, arrangören som nu springer Göteborgsvarvet och har resultatlistan med sig. Emma Nilsson gick i mål på 9-10-plats som bästa tjej. En annan tjej, Camilla Vargman, följs av Göteborgs-Posten under hela dagen medan hon paddlar och löper Göteborgsvarvet. Camilla paddlade idag surfski istället för sin vanliga kajak och fick på köpet känna på vattentemperaturen.

Göteborgs Paddelrace

Göteborgs Paddelrace, vallgraven. Foto: Alvaro Susena.

I övrigt var det som vanligt, Göteborgare som nyfiket kikar över räckena i kanalen för att spana in kajakerna, och kompisar på plats med fika längs med Vallgraven. De flesta av paddlarna passar också på att ha kul på vägen, och snacka med varann.

– Ja, detta är ju inte en tävling på blodigt allvar, utan man ska ha kul också, avslutar Anders Karlsson. Man tävlar mot sig själv och sitt eget önskade resultat, alla tider är lika bra.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *