Paddelvarvet resultat

39 startade i första upplagan av Paddelvarvet, 2,1 mil i centrala Göteborg. På startlinjen fanns allt från taggade paddlare i surfskis och motionskajaker till havskajaker på Göteborgsutflykt. Och de mittemellan. Vi som paddlade fick uppleva omväxling mellan Vallgravens lugna vatten, skvalpet vid broarna in till vallgraven och motvinden ut till rundningsmärket utanför Älvsborgsbron. Racet bjöd också på glada hejarop från medtävlande, skön medvind inåt efter rundningen, vackra vyer och lite medström på vägen ut. Kul med taktisk paddling för att välja rätt spår i strömmen.

Paddelvarvet i vallgraven Foto: Alvaro Susena/Paddelvarvet

Paddelvarvet i vallgraven Foto: Alvaro Susena/Paddelvarvet

Det var skoj att paddlare och allmänhet hejade på från broarna, och hade parkerat sig med termosar vid vallgraven. Hoppas det blir fler som hejar nästa år, och att paddlarna då sitter i sina kajaker 🙂

”Tuffare än jag trodde” har flera sagt efteråt, medan omväxlingen i bansträckningen gav mersmak. Flera har redan bestämt sig för att paddla igen nästa år, och flera paddlare som i år satsade på Göteborgsvarvet säger att nästa år blir det paddling. De riktigt tuffa gör både och. Fyra av de startande i år sprang Göteborgsvarvet efter paddlingen. Den sammanlagda tiden blir en Göteborgsklassiker. De snabbaste tog sig i mål på strax under två timmar. Sedan var det jämn spridning upp till 3,5 timmar.

Topp 10 i resultatlistan:

1. Martin Flinta, 1.55.09.1
2. Jens Thorild, 1.55.09.2 (GBG-varvet: 1.26.30. Totaltid: 3.21.39.2. Placering Göteborgsklassikern: 1)
3. Gunnar Castmo, 1.58.07
4. Stefan Andersson, 2.07.28
5. Douglas Annerling, 2.11.09
6. Pedro Pontes, 2.14
7. Anders Karlsson, 2.17.30
8. Trent Victor, 2.20
9. Jörgen Andersson, 2.27.50
10. Marcus Gunnarsson, 2.28.00

Fler bilder från Paddelvarvet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En tanke kring ”Paddelvarvet resultat

  1. Kjell Weber

    Deltog 2011, det var riktigt kul. Har paddlat i Göteborg:s hamn och vallgrav tidigare, bl.a. i ”Kanotfestivalen” som gick i Sävån med målgång vid Kungsportsbron. Det är alltid lite speciellt inne i vallgraven för all publik som alltid vinkar eller hejar på. Det där med ”race” kan ju andra syssla med, jag är glad om jag tar mig i mål innan ”repet”.
    Initiativet till ”Paddelvarvet” var bra och troligen helt rätt i tid, upplägg och plats.
    Lite osäkert om jag kommer i år 2012, skall försöka, behöver träningen.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *