PfL skräpar upp HBB

Paddla för Livet är företaget som plockar skräp och dokumenterar skräpmängden medan de paddlar. Nu laddar de för sin längsta expedition hittills.

Kajak samlar plastskräp, nedskräpning

Tim Ekstam på uppdrag. Foto: Paddla för Livet

Paddla för Livets affärsidé är att plocka skräp i våra skärgårdar genom paddling och dykning. Skräpet staplar de snyggt på stranden och ordnar hämtning med aktuell kommun. Samtidigt dokumenterar de nedskräpningen och hjälper till att skapa medvetenhet och debatt kring den. Företaget startade 2012 och drivs av Tim Ekstam och Ulrika Lindroth.

Under 2012 genomfördes flera paddlingsexpeditioner för att plocka skräp; både på väst- och östkusten. Senaste expeditionen Vit November gick i bohuslänska vatten under 14 dagar. På en enda strand på Lilla Hamburgö plockade de 163 kilo skräp.

HBB karta Paddla för Livet

Havspaddlarnas Blå Band

Nu laddar de för sin längsta expedition, HBB med start 22 april. De paddlar tillsammans med Håkan Lindroth. De räknar med att vara ute i mer än två månader.

– Vi ska dokumentera skräp längs hela Sveriges kust och också plocka mindre kvantiteter, säger Tim Ekstam. Förhoppningsvis kommer vi med hjälp av forskare inom marina miljöer och nedskräpning lyfta projektet ytterligare. Vi vill väcka uppmärksamhet och belysa nedskräpningen till havs för att försöka inspirera och engagera människor.

Flera initiativ hjälper havet

Målsättningen delar de med andra initativ startade 2012; Svenska Paddelutmaningen och Fadder för Fjällbackaö. Satsningarna har inspirerat många av oss paddlare att plocka plastskräp på turerna och leverera det till plaståtervinningen där hemma.

Expeditionen går att följa på hemsidan och på facebooksidan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *