Ramsö strandhugg

20110730-143602.jpg

Jag har börjat reträtten idag. Efter två dagar längst i väst i Kosters skärgård har jag nu förflyttat mig längst i öst, inför passagen över Kosterfjorden imorgon.

Bröt läger tidigt på Rundholmen, för att hinna iväg innan tidvattnet torrlade viken. Tog rutten via favoriten Tjälleskär för att cirkla runt lite bland småklipporna. Gott om paddlare där. Först fem stycken, sen två till, och ytterligare två. Sen kom Klas 71 år glidande fram för en pratstund. Han dagsturade från Öddö till Ursholmen för Stiftelsen Ursholmens årsmöte. Klas har paddlat i Kosterskärgården i trettio år och har mycket att dela med sig av. Jag fick lite tips på vägen.

Efter lunch och klippbad på Skåreskär – där går det förresten att tälta fint, ingen strand dock – är jag nu på strandhugg på Ramsö för en upptäcktspromenad. Ön är bebodd sedan 1600-talet och har fortfarande året runt-boende. Det finns två stränder inne i hamnen så det är bara att paddla in. Hamnen och samhället finns halvvägs upp längs västsidan ön.

PS: förresten såg jag både utter, vildmink och säl häromdagen! Helt fantastiskt. Sälarna håller sig annars undan lite. Nu börjar det banne mig regna. Over and out.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *