Stefan Andersson släpper samlingsplatta

Den 7 december släpper Stefan Andersson sitt samlings-album, ”En samlad STEFAN”. 2 live-plattor från jubileumskonserterna på Lorensbergsteatern i november.

Stefan Andersson samlingsplatta live "En samlad Stefan"Konserterna var helbra, med en repertoar genom hela Stefans 20-åriga musikerkarriär och skönt mellansnack. Vi som var där trivdes. Givetvis sjöngs många av Stefans historiska visor om Bohuslän. Salongen var fullsatt och konserterna både filmades och bandades.

På scen fanns förutom Stefan ett tiotal musiker som Stefan spelat med genom åren. Och en dansare som suggestivt illustrerade soldatens upplevelse medan Stefan sjöng ”Svenska Liljor” om anfallet på Älvsborgs fästning. Så bra att det gav gåshud!

 

Föreställningarna spelades in till en dubbel-cd, ”En samlad STEFAN”. Skivan finns i butik 7 december.

– Plattorna levereras i en 48-sidig ”Scrapbook ” med anekdoter och bilder från mitt liv och min 20-åriga karriär, berättar Stefan. En samlad Stefan i ett nytt och annorlunda format.

Musikalisk spännvidd

Albumet innehåller pop, rock och visa uppdelat på två plattor. Bland visorna märks Marstrands fästning och Tordenskjölds anfall mot Bohuslän. Boken innehåller anekdoter och bilder ända från barndomen till jubileumskonserterna på Lorensbergsteatern i Göteborg.

Fakta om Stefan Andersson

Han slog igenom med singeln Catch the moon. Albumet toppade alla listor och gav Stefan en Grammis som ”Årets nykomling” 1992. 20 år och 10 album senare turnerar Stefan framförallt med sina historiska skådespel No 90 Kleist, Hönsafest och Teaterkungen med premiär 2011 i Livrustkammaren på Stockholm slott. 2012 blev Stefan både Jubelfondens vis-stipendiat och Västerviks Visfestivals Fred Åkerström-stipendiat. I november 2012 spelades 4 jubileumsföreställningar på en fullsatt Lorensbergsteater i Göteborg.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *