Ten Island Race

Multisporttävling i Öckerö Kommun, Göteborgs norra skärgård: Tvåmannalag tävlar om att ta sig runt 10 öar med kajak, löpning och simning. På varje ö ska högsta punkten nås innan man tar sig vidare. 

Ten Island Race logo
15 augusti 2015 körs tävlingen för tredje året. Banan är cirka 45 km lång. Deltagarna får uppleva alla de större öarna i Göteborgs norra skärgård. Man tävlar i tvåmannalag med start och mål i Klåva hamn på Hönö.  Först ska deltagarna upp på Fotös högsta punkt och stämpla, sen springer de tillbaka till Hönö och hoppar i kajakerna.

Karta över bana. Banan kan justeras något i vår efter ny provkörning.

Karta över bana. Banan kan justeras något i vår efter ny provkörning.

Från Hönö används kajak till Grötö-Kalvsund-Björkö-Knippla-Hälsö-Rörö-Hyppel-Hälsö. På varje ö skall man upp till kontrollen på toppen. Från Hälsö tillbaka till Hönö blir det duathlon utefter klipporna och över kobbar, med snittsling.  Totalt lite grovt 20-22 km paddling, 20-22 km löpning och någon kilometer sim.

Fakta

 • För detaljerad beskrivning av banunderlaget, se facebooksidan.
 • Googlekarta med alla deletapper angivna. Rutten kan justeras något efter provkörning våren 2013.
 • Det blir dam-, herr- & mixklass och alla kör i lag om två personer.
 • Arrangörerna förbereder samarbetspartner för kajakhyra. Besked kommer under våren.
 • Facebooksida
 • Webbplats
 • Twittersida
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 tankar kring ”Ten Island Race

  1. anetteyachtie Inläggsförfattare

   Intressant fråga. Har du frågat arrangörerna? Du väljer att vara anonym och det är helt ok. Jag gissar därför att du inte tycker bansträckningen är ok? Ett förslag är i så fall att du kontaktar arrangörerna medan de fortfarande är på planeringsstadiet. Då får de en chans att planera om.

   Svara
   1. a,b

    Tycker du inte att det är arrangörens ansvar att skaffa tillstånd för bansträckningen innan man går ut med ett förslag offentligt?

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *