This is the roll DVD

Cackle TV som står bakom paddlingsfilmerna This is the Sea kommer nu med en ny film; This is the Roll. DVD:n börjar säljas första veckan i april och går bra att förbeställa.

När This is the Sea kom blev den kultförklarad – här var den första filmen som visade passionerad  havskajakpaddling runt jordklotet, filmad av kameraproffs sittande i kajak. Och med riktigt bra paddlare framför kameran. Filmen blev en succé och vid det här laget finns det 4 filmer i serien. Nu kommer en ny filmvariant från samma filmare.

This is the Roll

Filmen This is the Roll är en inspirerande instruktionsfilm med två välkända roll-instruktörer och Grönlandspaddlare; Cheri Perry och Turner Wilson. Filmen, som är den första av två filmer, riktar sig till alla som vill lära sig dessa tre rollar perfekt:

  • standard grönlandsroll
  • stormroll
  • Framåtsvepsrollen (paddelns sveper bakifrån och framåt. (Reverse sweep roll))
Cheri Perry and Turner Wilson rolling kayaks

Turner Wilson och Cheri Perry rollar. Foto Justine Curgenven.

På dvd:n demonstreras alla tre rollarna både med europapaddel och med grönlandspaddel. Instruktörerna, som reser världen runt för att lära ut rollar anser att paddlare som kan dessa tre rollar åt båda håll alltid kan ta sig upp från en kapsejsning, oavsett kapsejsningsläge.

Trailer på filmen

Mer om filmen

Filmen visar rollarna steg för steg och innehåller mycket undervattensfilmning. Den är inspelad i Italien, vid Vancouver Island, Wales och Skottland, så vacker paddlingsnatur får man på köpet.

This_is_the _roll_dvd menu

DVDns meny

Beställa filmen

Filmen finns att förhandsbeställa på Cackle TV (20 pund) och Kayakways. PAL-versionen räknas vara klar för distribution första veckan i april. Den här veckan har man gjort klar text-översättningar på franska, italienska och spanska.

This is the roll dvd cover

Dvd:s omslag

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En tanke kring ”This is the roll DVD

  1. Pingback: “This is the Roll” reviews | CackleTV

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *