Tjäröfestivalen 2012

Nu släpps biljetterna och programmet för Tjäröfestivalen 2012. Det blir full fart i år igen! I år hoppas jag fler paddlare från Västkusten dyker upp – det är värt resan.

Tjäröfestivalen 2012 logo

Tjäröfestivalen lockar danskar, finnar, norrmän, norrlänningar och de flesta däremellan. Från västkusten är det däremot ganska tunt än. Förra året var en bunt Göteborgare på plats, plus Kajakrapporten som nog var Bohusläns mest norra deltagare. Alla var helnöjda när de åkte hem. Tredje året för festivalen … tredje gången gillt för Västkustborna?

Biljettsläpp

Idag släpps biljetterna för årets festival. Det finns trehundra och de kan köpas här. Själva bokningen av passen öppnar senare. Pris vuxen: 1495 kr, barn upp till 15 år 745 kr.

Programmet

Tjäröfestivalen erbjuder som vanligt både internationella och nordiska instruktörer. De internationella instruktörerna är nya för i år, medan de nordiska visar upp en del favoriter i repris.

  • Jon Turk (Usa) som paddlade Ellesmere Island runt tillsammans med Erik Boomer.
  • Oscar Chalupsky (Sydafrika) och värdsmästare i surfski delar med sig av sina paddlingskunskaper och leder surfski-passet ute till havs.
  • Justine Curgenven (Wales) som filmat serien This is the Sea lär ut filmknep för paddling.
  • Nicolai Ilcus (danska Arrow Kayaks) håller kul teknikpass,
  • liksom Ulf Johansson, som medverkat i alla Tjäröfestivalerna.

Svenska nyheter är:

  • Ulrika Larsson, teknikcoach enligt den engelska skolan. Justine och Ulrika planerar också en ”tjejgrej” under festivalen.
  • Michael Gullvert som håller forspass i närheten av Tjärnö. Han ligger också bakom en ny bok om forspaddling.

Andra nyheter

  • Barnaktiviteter för barn/ungdom i åldrarna 7-14 år. Ett gäng pigga studenter från Linnéuniversitet håller i dessa. Det blir aktiviteter på både land och vatten.
  • Fler strandnära aktiviteter där man kan ”droppa in” och ”droppa ur” lite som man känner för.

I övrigt är det som vanligt; fin tältäng, skönt häng, sociala kvällar, bra paddling och god mat lagad av gourmetrestaurangen på ön, osv. Du hittar generell information om Tjäröfestivalen på infosidan.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *