Tjäröfestivalen lördag kväll

Tjäröfestivalen dag två blev också en höjdare, inklusive sommarvädret.

Tjäröfestivalen funkar ju så att man bokar in sig på två pass per dag med olika instruktörer. Många av oss valde att börja förmiddagen med Gordon Brown och hans Discovery Learning. Hur bra som helst! Grundligt, pedagogiskt, aha-upplevelser och lärorikt angående paddlingsteknik vid kantning av kajaken. Det var huvudämnet under tre timmar. Väldigt bra. Tydligen var det samma klass som Gordon hade i Malmö för några år sedan, så en av deltagarna upplevde en repris. Bra var det i alla fall.

För dem som valde Gordons klass även på eftermiddagen blev det bad. Fun and Balance-klassen fick sitta ovanpå kajaken och göra olika balansövningar, som att lyfta båda benen från sida till sida ner i vattnet. De fick också prova att sitta längst ut i fören och längst bak i aktern på kajaken .. helst utan att ramla i.

Efter en mumsig kantarellsoppa till lunch var det dags för gruppfoto. Tvåhundra paddlare ute på samma pontonbrygga och fotografer uppe på badklippan, och på flotte. Sen hann alla med ett besök hos utställarna Nelo, Tahe Marine och Point 65 m.fl. innan eftermiddagspassen började:

Mera rollar med Dubside, paddlingsteknik med Wagners (Grönlandspaddel och europaddel) och navigation med Björn Thomasson, manouvering med Nigel Foster, surfski-kurser och utfärd inkl bogsering ut av färjan, med mera. Alla deltagarna lika nöjda enligt eftersnacket.

Just snacket och det sociala är en av Tjäröfestivalens styrkor. Alla måltider är gemensamma, samlar alla och ger många tillfällen till att umgås och prata kajak. Igår kväll var det föredrag med isbjörnsgutten Sebastian och ikväll  blev det föredrag av Nigel Foster, nu följt av filmvisning från idag, och sen ställer sig bandet på scen.

Jag vill förresten ge en eloge till Anders Hafskrog som lagar all vår mat. Suveränt gott och stora mängder på buffén. Igår räkor mm, ikväll grillat.

20110903-204104.jpg

Det är inte bara Johan Wirsen som lirar gitarr. Nigel Foster rockar också loss.

20110903-231744.jpg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En tanke kring ”Tjäröfestivalen lördag kväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *