Våg – nytt kajaknätverk på västkusten

Nätverket för paddlare heter Våg och har sin bas i Lysekil. Paddling sker i Bohuslän och i Norge, till att börja med.  Uppdatering 2014: Nätverket är numera pausat och har ingen verksamhet. 

Våg kajaknätverk NautoppDet är Nautopp Seakayaking i Lysekil som har bildat kajaknätverket.  I Lysekil har det varit så att sommarbesökare paddlar med Nautopp på deras skräddarsydda aktiviteter, medan stans lokala paddlare paddlar på egen hand … men gärna svänger inom Nautopp för att snacka med Torbjörn & Kathrine en stund. Om paddling, kajakprylar eller om att ha en gemensam filmkväll. Idén om nätverket växte fram från en önskan om att paddla ihop, och är Nautopps initiativ.

Nautopps beskrivning: Kajaknätverket ”Våg” är en ny gemenskap för kajakentusiaster.

Så funkar nätverket

Tanken är att medlemmarna i Våg paddlar med egen utrustning, medan Nautopp står för guidning, instruktioner och planering. Utöver rabatter på ordinarie Nautopp-turer planeras egna turer för Våg-medlemmarna. Premiärturen blir en paddling från Lysekil till Smögen, helgen 12-13 november 2011, med övernattning på Sea Lodge och returpaddling dagen efter. I december blir det en julbordspaddling vid Smögen. En Norgeresa till Helgeland är också planerad för augusti 2012. Framtida destinationer kan bli Sicilien och Kefalonia (Grekland).

Medlemskapet

Medlemskapet gäller för 12 månader från betaltidspunkt och kostar 995 kronor. För dagsturer ur ordinarie utbud betalar vågmedlemmar 400 kronor. En 2-3 dagars tur för vågmedlemmar med BCU-certifierade guider kostar 500 kronor. Har man inte egen utrustning kan man hyra från Nautopp med 50 % rabatt. Bra om man vill testa t.ex. ny torrdräkt.

I nätverket ingår också en facebooksida där medlemmarna kan nätverka.

Mer information

Nautopps sida om Våg-nätverket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *