Orust runt 2012 Vallerö

Orust runt 2012: Många bestämde sig för att starta sju-halv åtta på morgonen även om vinden skulle avta något framåt nio. En del hade hyrkajaker som skulle lämnas på ett visst klockslag, medan de flesta ville ha gott om tid i sydvästvinden och hade sega muskler och pigga huvuden. Bilden ovan är tagen kvart över sju.

Ledande Urban Wedberg och trean Douglas Annerling paddlar ihop och startade cirka kl. 9. Man får räkna med cirka fem timmar till målgång minimum. Många av killarna på femte-tionde plats pratade ihop sig igår kväll om att paddla ihop och ha det trevligt i dryga 8 knops fart istället för att jaga på i full fart.

 

Dryga häften av de cirka 65 deltagarna som nått Vallerö paddlade i väg mot Käringön för den yttre rutten över Käringöfjorden medan övriga och en del av surfski-paddlarna valde den inre, mer vågfria rutten. De som startade mellan 9 och halv tio fick mindre vind och efter att ha kollat in vågorna på utsidan Vallerö valde ledande damerna Emma Nilsson och Anna-Lena Axelsson den yttre rutten. Under dagen ska vinden vrida mot syd så att paddlarna får avsluta med välkommen medvind.

Tvåan Ola Ström och fyran Johan Linder var kvar på ön när jag paddlade iväg kl. 0940. Liksom Peter Svensson. Totalt var det uppskattningsvis max 15 paddlare kvar iland då. Johan Linder har bestämt sig för att starta kl. 10-11, en strategi som lönade sig förra året när han kom i mål som trea.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *