Efter strandhugg på Flatholmen paddlar jag vidare bland trevliga småkobbar söderut och paddlar sen genom Klädesholmens hamn, ser trevligt ut. Paddlar under bron och kommer ut på östsidan. Får där en trevlig pratstund med personer ombord på skutan Constanzia från östkusten som ska gå till kaj. Matz och Lisa visar sig vara paddlare från Nynäshamn och vi byter paddlingstips med varann. Trevligt.

Jag paddlar vidare och paddlar igenom sundet mellan Rönnäng och Tjörne kalv. Passagen ut till Dyrön och Åstol kan vara stökig enligt kännare, för här grundar upp. Men idag är det lugnt och den finaste fjordpassagen hittills. Riktig sommardag med platt vatten.

Molnen runt solen och vattnets oljiga färg skvallrar om det kommande väderskiftet inatt, men nu är det en ljuvlig sommardag. Jag kan inte låta bli att göra en avstickare till Åstol. Finfin hamn och bebyggelse och en bra ramp längst in. Går en sväng längs bryggan. Utbudet visar att Åstol är en året-runt-ö. Hamnen lär bli full inatt för detta är ett trevligt ställe att bli inblåst på.

20120717-101530.jpg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *