Taubespelen

Varje år i mitten av juli går Taubespelen av stapeln i Bohuslän. Evenemanget har utvecklats till en av Sveriges stora Taubetolkningar, med många artister.

Nyhet: Taubespelen flyttar från Flatön till Tanumstrand 2013. Läs nyheten här.

Taubespelen är ett utomhusevenemang med scenen precis nere vid havet. Publiken sitter i stolar på badplatsens äng och njuter medan artisterna tolkar Taubes visor på sitt sätt. Miljön – samma miljö som beskrivs i Taubes visor – får publiken på köpet.

Taubespelen evenemang på Ängön

Tider och biljetter

Taubespelen är söndagen den 14 juli 2013. Föreställningen är drygt 3,5 timmar lång med olika artister. Sångerna startar kl 14.30, men kom gärna dit tidigare och njut av miljön. Du hittar olika utställare med egna tält, konst och hantverk på temat Bohuslän. Här finns också ett stort utbud av mat och dryck med en bohuslänsk touch, till exempel  skaldjur och äggost liksom sill och tångknäcke. Tidigare hyrde man sin stol för 20 kronor, sannolikt är det samma upplägg i år. Kontanter fungerar bäst. Biljetter köper du via Ticnet eller på västsvenska turistbyråer. Säljs också på Bokia i Lysekil om du har vägarna förbi.

Från arrangören:

Artisterna, atmosfären, musiken och platsen. Det är TaubeSpelen. Placerat intill Grebbestads skärgård där Evert Taube bodde en tid, blev inspirerad och skapade några av sina finaste visor, kliver man rakt in i visan och kan bokstavligt talat ta på textinnehållet. Tag med dig några vänner och gott humör och du får med dig ett minne hem utöver det vanliga.

Sångmiljöerna

Under 50-talet tillbringade Evert Taube en del tid i Grebbestad där han lät sig inspireras till klassiska visor som Så länge skutan kan gå, Nudistpolka, Solig morgon med flera. Den senare lär ha kommit till på Otterön utanför Grebbestad.

Transport

Du kan välja mellan att ta egen bil eller använda en specialbuss till och från Taubespelen från Göteborg för cirka 250 kronor. Se taubespelen.com för bokning av pendelbuss. Sannolikt kommer även båttransport att erbjudas. Inbitna paddlare använder såklart kajaken för att ta sig till Tanumstrand.

Bra att veta

Kontanter fungerar bäst. Det är inte längre tillåtet med egen matsäck och egen stol. Många kommer tidigt och njuter av området i några timmar. Trafiken kan tjockna lite sista timmen före konserten med tanke på alla bussar. Dessutom ska ju alla gäster närvara på samma dag i år. Kan alltså vara smart att vara tidig.

Parkering sker på asfalt och det finns gott om parkeringsplatser. Eventuellt gratis parkering, har tidigare år kostat 40 kronor och betalats kontant. Toaletter (bajamajor) finns inne på konsertområdet och är gratis.

Taubespelen sittplan

Parkettbiljetter: Ny sittmodell i år. Gruppbokningar sitter numera längst fram istället för privatpersoner till vänster och bussresenärer till höger.

En tröja eller vindtät jacka är bra att ha med, liksom solglasögon. Det är mycket musik för pengarna och en fin upplevelse som finns kvar länge i minnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *