Kurser & turer

I denna sektion hittar du en lista över var du kan hyra kajak i Bohuslän. Det finns många hyrkajaker och platser att hyra på. Några uthyrare har många kajaker att välja på, andras verksamhet är mindre. Största skillnaden ligger kanske i kringutbudet, den paddlingsgenomgång du får och tipsen om bra paddlingsplatser.

Du hittar också olika paddlingskurser, främst för havskajak men även några för motionskajak. Det finns kurser både för nybörjare och erfarna paddlare.

I sektionen hittar du också de kommersiella arrangörerernas utfärder. Paddlingsturer som kan kosta lite mer, men präglas av lokalkunskap och komplett upplevelse.

Man kan dela upp arrangörerna i två grupper:

  • de lite billigare med mer lokal prägel.
  • de större som funnits i många år, erbjuder paddling på flera/många platser i Bohuslän och som också arbetar mycket med företag. De är lite dyrare. I gengäld är de ofta kunskapsrika.

Båda grupperna passar lika bra, beroende på hur du vill ha det, och vad du är ute efter. Kanske vill du bara hyra kajak och komma iväg själv. Eller prova på paddling en dag. Eller så vill du få få hjälp att hitta en hyrkajak för just dig, köpa kajak, eller boka en tur med en guide som kan lära ut mycket om trakten och bättra på din paddling. Prova dig fram efter tycke och smak.

De arrangörer som listas med egen menyplats erbjuder kvalitet, stort utbud och god service. De har också ett gott paddlingskunnande. De säljer kajaker och hjälper dig att hitta den rätta för dig och låter dig provpaddla olika kajaker.

2 tankar kring ”Kurser & turer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *