Bogen

Bogen i Fjällbacka skärgård är en kul lekplats för paddlare. 

Bogen satellitfoto Fjällbacka skärgård

Bogen ligger strax sydväst om Gluppö och öns norr- och västsida är kul att kantpaddla. Viken i norr upplevs som en lagun och dess östra kant är kul att paddla, med utstickande berg att ducka under. Man passerar ängen (med stenig strand) och förtöjda båtar och fortsätter ut i den västra passagen där man kan paddla slalom mellan flera småskär. De tre följande bilderna är från Bogens norrsida, fotograf Jenny Leonardsson.

Bogen Fjällbacka skärgård paddling

Bogen Fjällbacka skärgård paddling

På västsidan kan man fortsätta botanisera längs kanten och paddla in i Bogsmäckarnas flikiga vikar. Riktigt rolig paddling. Sundet på sydsidan är öppet mot västerhavet och får fint vågsvall att leka i.

Bogen Fjällbacka skärgård paddling

Bogen har en fin äng i mitten av ön, dessvärre med steniga stränder från båda håll (norr och syd). Bilderna nedan visar sydsidan.

Bogen Fjällbacka skärgård Bogen Fjällbacka skärgård

Gillar ni kantpaddling så glid vidare söderut mot de olika ”ryggarna”: Området mellan Sandryggen, Djupryggen och Getryggen är ett riktigt kantparadis. Landstigningsmöjligheterna är få i detta område. Behöver du gå iland i detta område får du leta upp en häll, eller snabbpaddla över till VedholmensGetryggens alternativt Trinislas stränder. Möjligen kan viken på Gråskär funka för landstigning enligt satellitkartan.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *