GKF firar 100-årsjubileum på lördag

Göteborgs Kanotförening firar hundra år på lördag 21 maj. De börjar med Öppet Hus och avslutar dagen med stort baluns för medlemmarna och inbjudna gäster.

GKF bildades 4 april 1911 och har idag cirka 530 medlemmar. Föreningen har både seglings- och paddlingsverksamhet. Själva hundraårsdagen, 4 april, firades stillsamt med kaffe, punch och tårta samt filmvisning i det k-märkta klubbhuset. Nu är det dags för det officiella jubileumsfirandet.

Öppet hus kl 10-15

Kartbild över GKFs placering på SaltholmenGöteborgs Kanotförening håller till vid Saltholmen. Kl 10.00 slår föreningen upp portarna på Saltholmsgatan 42 och presenterar föreningen, dess segelkanoter och kajaker. En enkel kappsegling i underhållande syfte kommer att genomföras och i hamnbassängen kommer paddlare att visa sina konster, kamraträddning etc. Det kommer även att finnas möjligheter att få prova på både segelkanoter och kajaker. Ta gärna med picknick-korgar så står föreningen för bord och stolar. De bjuder också på kaffe och bulle. Åk gärna kollektivt, det är trångt om parkeringsplatser på helgerna.

Jubileumsfest

100-årsfesten drar igång klockan 18 och pågår ”långt in på natten”. Festen är för medlemmar och för inbjudna från andra föreningar mm. Mat, dryck och en exposé i tal och bild över föreningens 100-åriga historia. Något av detta material kommer sedan att finnas på deras webbplats.

Lite historia

Förutseende medlemmar köpte i föreningens barndom marken av Göteborgs stad, förmodligen för en blygsam penning. Då bestod föreningens mark av några öar vars omgivande vatten successivt fyllts ut och idag bildar föreningens mark.

En söt historisk film på GKF:s webb.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *