I paddlares favoritvatten

Dag 11: Idag blev det inte många meter paddlade, men desto finare. Underbar paddling längs kanten på Vedholmen, Tornö och Vallerö med lagom vind i ryggen. Klart vatten och fina vikar med kul stenar att kantpaddla runt. Mycket tång i vattnet och ett och annat undervattensskär. De är helsvarta här och mer osynliga än graniten hemma så jag lyckades sätta ”bomärke” på flera av dem.

I norra änden av Tornö finns en fin lagun att paddla runt i. Ungefär en meter djupt med grönt vatten över sandbotten – härligt ställe för ett dopp om man vill ta en paus. En annan lagunliknande vik finns på södra delen av Vedholmen.

Det är trångt mellan Tornö och Vallerö, bara en kul, smal passage skiljer dem åt i öst. Riktig Kosterkänsla här.

Kanadagässen verkar vara mer vana vid kajaker i Orustvatten än i Norra Bohuslän för de står kvar och betar när man paddlar förbi på fem meters håll. En och annan gräsplätt nere vid vattnet men mest berg.

Jag väljer att fortsätta norrut längs Vallerö. Jag paddlar hela vägen upp till stranden, som har en del badbåtar på besök. Nä, här blåser mera och är för mycket folk. Jag slår läger lite längre söderut på ön istället, på en gräsäng. Där får jag oväntade middagsgäster, sex rödbrokiga kor och en kalv. De är vackra i kvälksljuset där de vandrar ner mot ängen över bergknallarna. De är ända nere vid kajaken och betar men snusar bara lite nyfiket på den, som tur är.

De 9 utlovade sekundmetrarna för kvällen är nu spegelblankt hav med maffig solnedgång. Lite längre bort speglar sig Käringön under två höga moln. Där är det sjöräddningens dag imorgon med olika aktiviteter. Det var full hamn och gott om folk på bryggorna när jag bytte kylklampar där idag. Det nya är att så gott som alla butikerna nu tar visakort, via mobiluppkoppling. Smidigt.

Nu gott folk blir det reträtt till tältet, vindstilla = mygg!!

20120720-230434.jpg

20120720-230454.jpg

20120720-230505.jpg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *