20120720-120510.jpg

Härligt väder på Måseskär! I natt har jag varit fyrplats-bo och haft fyren som närmsta granne. Stiftelsen Bevara Måseskär har folk på plats här ute och Mari har precis varit uppe med mig i fyren och berättat om alla husen och om dammen som användes till klädtvätt förr i världen. De har ett digert schema de närmsta två veckorna med målande och underhåll. Bland annat ska de skrapa och måla fyrbalkongen där jag nu sitter och skriver. Utsikten är … fantastisk :). Jag ser ut över fyrvaktarbostad, blått hav och längre bort Käringön och Vallerö. Och en och annan mås som seglar förbi nedanför mig. Med kikaren ser man hela vägen upp till Lysekil och längst bort Smögens vattentorn. Åt andra hållet behövs ingen kikare för att se Carlstens fästning. Man kan ha det sämre 🙂

Vinden har vridit från kvällens friskande nordväst till sydväst och blåser väl fem m/s. Morgonmolnen i väster har försvunnit och bara ersatts med finvädershimmel. Nedanför mig skränar måskolonin med flygfärdiga ungar. Det är färre måsar i år än förra året berättar Marie. På Håkansskär har tärnkolonin ägg och ungar, ovanligt sena i år tydligen. Per är igång med kantfräsen han lagade imorse och första båten med besökare har anlänt från Käringön.

Prognosen är lite svår att tro just nu, men är det 9 m/s på väg är det bäst att börja göra sig klar. Finpaddling längs öarna inåt väntar och imorgon blir det nog strandhugg på Gullholmen.

20120720-125424.jpg

20120720-125503.jpg

20120720-130831.jpg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *