Inför Tjäröfestivalen 2012

Den 31 augusti är det för tredje gången dags för Tjäröfestivalen, en tredagars kajakfest och mötesplats för paddlare, som lockar deltagare från fyra nordiska länder. Festivalen har i år slagit besöksrekordet i antalet anmälda och närmar sig 300 deltagare. Sista anmälningsdag är 24/8

Kombinationen paddlingskurser, vackra omgivningar, internationella stjärninstruktörer, god mat och levande musik är det vinnande konceptet bakom Tjäröfestivalen enligt arrangörerna.

Nyheter i år:

  • Barn- och ungdomsaktiviteter
  • Stadigare lunch än förra årets soppa.
  • Alla aktiviteter kommer att starta på ängen vid ”Nabben” och ha tydligt utmärkta samlingsplatser för att underlätta när man skall hitta sitt pass/sin instruktör.
  • Utställare kommer att finnas i anslutning till Ladan för att hålla ihop hela evenemanget lite bättre.

Några programpunkter

  • Möjlighet att prova på Stand up Paddleboard tillsammans med grenens förbundskapten och kanske främste eldsjäl: Henrik Fahlén från Varberg.
  • Surfskientusiaster kommer få tekniktips av nyblivne 12-faldige världsmästaren Oscar Chalupsky från Sydafrika.
  • Justine Curgenven från Wales kommer bland annat visa hur hon producerar sina prisbelönta kajakfilmer
  • Lekfulle superinstruktören Gordon Brown som gjorde succé 2011 är tillbaka.
  • Föreläsning av amerikanske expeditionspaddlaren Jon Turk som nyligen var nominerad till ”National Geographic Adventurer of the Year” för fjolårets paddelexpedition runt Arktiska Ellsmere Island.

”Vi försöker utveckla programmet en smula för varje år men i grunden handlar det om att träffa likasinnade och få en kul och kanske lärorik helg i slutet av säsongen. Måltiderna, livemusiken och det allmänna minglandet är minst lika viktigt som kursprogrammet – på något vis har vi lyckats skapa en avslappnad och välkomnande atmosfär där både veteraner och nybörjare kan trivas”, avslutar Jonas Hollander.

Så här fungerar bokningen i år:
* Incheckningen öppnar klockan 12.00 på fredagen. Första passet börjar 14.00.
* När du anländer till Tjärö går du till sekretariatet i ”Ladan” och anmäler dig till aktiviteten du vill vara med på under fredag eftermiddag.
* I samband med middagen fredag kväll presenteras instruktörerna. helt kort berättar vilka de är och vad som händer. Därefter skriver man upp sig på aktiviteter för resten av festivalen.

Festivalen är ett ”all inclusive” arrangemang där alla aktiviteter, kurser och mat från Anders Hafvskrog på Tjärö ingår från fredag till söndag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *