Israpport Gåsö 30 december 2010

Det går inte längre att paddla runt Gåsö. Kajakrapporten tog en paddelsväng från Lysekil idag och kunde konstatera att västsidan Gåsö hade tre cm is.

Efter en veckas väder med minus 10 på nätterna och bara vind från öst har isen lagt sig på läade ställen ute i skärgården. Havet är fortfarande öppet men Gåsö läar sin egen västsida. Idag blåste det väst, med ström från sydväst, så ett av sunden västerut från Gåsö hade redan brutits upp, och på väg ut till Gåsö möttes jag av små, drivande isflak. 

Ute i väst, mot havsranden gick det att skymta en vit linje mot horisonten. Detsamma åt Kornöhållet. Inte värt att ge sig längre ut.

Flatholmen: viken på norra sidan Flatholmen är ännu mer läad. Isen är nu ca 10 cm tjock där, och viken är nästan helt isfylld. 

Lysekil: inne runt Lysekil kommer det och går. Antingen är det is vid isättningsplatserna och öppet utanför Stångholmesund och i Gullmaren. Eller så är det öppet inne vid land och is längre ut, så man har paddlingsbart vatten bara inne i sundet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *