Israpport nyårsafton 2010 Sotenkanalen

Öppet vatten i Lysekil men idag stundade den traditionella nyårspaddlingen i Sotenäskanalen med Friluftsfrämjandet Munkedal.

Vi lade i strax norr om bron, där det fanns en gräsplätt. En vit sådan. Vi gjorde i ordning kajakerna och rutschade i från strandkanten.

Vi paddlade söderut först och kom en bit söder om bron. Sen tog det stopp, med rejält tjock is, den låg så långt vi kunde se.

Norr om bron och inne i själva kanalen var det öppet vatten i rännan. Det låg ett tunt issjok vid pålarna på två ställen men dem paddlade vi igenom så att de bröts loss och flöt undan in i en vik. Vi kunde paddla hela kanalen, till den norra änden. Där vi kunde se kanalen förgrena sig åt väster bland öarna, och norrut tog det stopp. Kanske hade vi kunnat jobba oss genom isen en bit till, men det två svanarna framför oss kände sig fångade mellan oss och iskanten, vi valde att vända hemåt. Strömmen och vinden från syd hade nu ökat i kanalen, de tunna issjoken drev undan och vi pratade om att stormen imorgon kanske kan öppna upp kanalen lite.

En kort och härlig tur, som avslutades med fika uppe vid bron innan hemfärd. Temperaturen? Ja, minus i alla fall, och härlig sol även denna gång.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *