Keö

Keö är en kuperad ö, populär bland paddlare och seglare, som förtöjer vid de branta klipporna i nordost eller vid Kryssarklubbens bojar ute i viken.

Keö ligger strax norr om Bohus Malmön och är en bra bas för dagspaddlingar. Härifrån nås  Kungshamn-Smögens skärgård, öarna i Örnfjorden såväl som fina naturreservatet Näverkärr. Liksom Åby- och Brofjorden. Passa också på att paddla de fina omgivningarna längs Bohus Malmön.

Keö paddling

Viken NO

Keö är populär övernattningsö för paddlare i högsäsongen, inte minst grupper, och många tält ryms. Mellan vikarna i nordost och nordväst löper en fjorddal av gräs, med en del ris som avgränsar i mitten. Östra delen av fjorddalen har höga berg på båda sidor, medan den västra är mer flack, och stranden mer stenig. Fåren trivs bäst på västra delen men spillning finns på bägge. Alla stränderna är långgrunda och har mestadels sjunkbotten.

Strand 2

Granne med fjorddalen finns ytterligare en stor strand, som ligger i nord-sydlig riktning. Den har också berg på båda sidor (öst och väst). Det går alltså fint att välja strand efter vindriktning.

Extra-strand

Strax väster om fjorddalen finns ännu en liten strand och sluttande gräs ovanför. Kanske finns en plan yta längre in? Stranden fungerar fint för lunch & fikastopp.

Torpargrund

På Keö bodde förr torpare, men allteftersom flyttade de över till Hovenäset. Till sist var bara en torparkvinna kvar, med sin ko och sina får. Torpets grund finns kvar, tillsammans med en tavla som berättar historien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *