Låsa sin kajak på biltaket

Du lastar kajaken på bilen kvällen före avresa. Eller vill stanna till på hemvägen och handla, t.ex. på Ikea. Då är det skönt att ha lås på kajakens surra-remmar. 

Spännrem med lås

Visst sover man lite oroligt när man lastat sitt kära fartyg kvällen innan man skall ut på havet eller i forsen, och parkerar på gatan. Lösningen är KanuLocks remmar med integrerat lås. Med KanuLock är din kajak, kanot, surfski eller surfbräda säkrad. Du använder KanuLock på samma sätt som andra spännremmar. Skillnaderna är att KanuLock har ett nyckellås och innehåller två stålvajrar så att remmen inte går att skära av.

Kanulock låssystem för kajak på biltak

Fakta

Så här skriver Aterra: KanuLock har två 2,5 mm rostfria stålvajrar i varje band. De går inte att skära av med en kniv som med vanliga spännband. Med en kraftig tång kan du efter viss möda klippa av wiren men det kommer att ta tid eftersom bultsaxar eller avbitare inte är gjorda för att klippa av vajrar omklädda med remtyg. Det enda sättet att göra en snabb stöld med KanuLock på är att kapa dem med vinkelslip men de låter en hel del.

Tre storlekar

KanuLock finns i tre storlekar:

  • 2,5 meter räcker till brädor och smalare havskajaker. 596 kronor för 2 remmar.
  • 4,0 meter räcker till två brädor och bredare kajaker och kanoter. 658 kronor.
  • 5,4 meter räcker till flera brädor eller två kajaker. Bra när du skall låsa fast flera kajaker på ditt släp. 745 kronor.

I butik

KanuLock säljs bland annat av Aterra.se. Citerade priser kommer från Aterras webbshop.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En tanke kring ”Låsa sin kajak på biltaket

  1. Frank

    Hi,

    Great site! I’m trying to find an email address to contact you on to ask if you would please consider adding a link to my website. I’d really appreciate if you could email me back. Thanks and have a great day!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *