Liverapportering från Orust Runt 2012

Kajakrapporten kommer att vara på plats på Orust Runt och rapportera från tävlingen medan den paddlas.

Orust runtImorgon lördag kl. 08 går starten i årets upplaga av Orust Runt med 144 anmälda. Kajakrapporten finns på plats och kommer att rapportera både från startområdet i Ljungskile ikväll och imorgon, och från Vallerö. Med lite tur prickas deltagarna även in från utsiktspunkterna Vindöbron och Skåpesundsbron medan de paddlar. Rapporteringen avrundas med målgång och intervjuer i Ljungskile söndag eftermiddag.

Bana och prognos

I år rundas ön motsols och deltagarna börjar med att paddla under bron till Ulvön och sedan fortsätta norrut. Därefter väntar Vindön och Koljefjorden innan paddlarna kommer till de strömmande vattnen vid Bassholmen. Väl förbi Ellös väntar havsskärgården med passage av Gullholmen och ner längs Hermanö innan Vallerö angörs för nattvila. På söndagen blir det Stigfjorden följt av smal fjordpaddling efter Svanesundsfärjan.

Årets upplaga bjuder enligt prognosen på riktigt bra förhållanden. Sol hela lördagen och medvind 4 m/s  sydlig första milen. Med den vinden bör hela Orust norrsida bli behaglig att paddla. Prognosen för helgen visar som mest 7-8 m/s sydväst ute vid Vallerö (lördag eftermiddag). På söndagen väntas sol med moln och sydliga vindar 3-5 m/s vilket ger medvind sista milen från Svanesund till Ljungskile. I år dyker nog alla anmälda upp till start!

Nytt 2012

Nytt för i år är att arrangörerna valt bort prisbordet, för att sätta fokus på tävlingens sociala aspekter och att den går ut på att ha roligt. Vinnarna får hemsnidad medalj och äran precis som vanligt, medan priserna som tidigare år lottades ut bland deltagarna har avvecklats.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *