Orust_Runt_Vallerö

Orust runt bildgalleri Vallerö 2012

Vallerö är en av höjdpunkterna på Orust runt, ja faktiskt ett riktigt dragplåster för att paddla Orust runt. Man snackar, umgås, badar, byter tips med varann, pratar vägval, prognos och taktik för morgondagen och slappar i största allmänhet. I år var vi 7-8 stycken som paddlat ut från Stocken för att umgås med tävlingsdeltagarna.

De flesta är lite vingliga, en aning vildögda 😉 och glada när de kliver ur kajaken efter de fem milen. Klippan ovanför stranden blir då perfekt samlingspunkt. Där sitter de som precis kommit fram och man kan vila en stund innan man byter kläder och börjar fixa tält etc, och se när de närmaste paddlarna når stranden och hälsas av varsin applåd. Man pratar kajaker också, bland annat väckte Thomas Freyes trampkajak från Hobie uppmärksamhet – japp, kajaken drevs fram med pedaler och paddeln åkte bara fram de sista grunda metrarna när pedalsystemet plockades ur.

En annan snackis blev Ola Ströms roderinfästning som lossnade. ”Va, har han paddlat 3,5 mil utan roder, hur klarade han det?”  ”Ja, han fick korrigeringspaddla en del – ett tag paddlade han bara på ena sidan.”

I år ledde Magnus (?) en stretch-session som blev mycket uppskattad av de som deltog – musklerna sträcktes ut ordentligt och kändes bättre efteråt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En tanke kring ”Orust runt bildgalleri Vallerö 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *