20120901-064610.jpg

Tjäröfestivalen 2012 är igång.

Vi har hittills haft ett eftermiddagspass och ikväll ett kanonbra föredrag av Jon Turk om hans paddling runt Grönlands grannö Ellesmere. Vilken berättelse! Vilka bilder!

Utbudet är enormt i år. Med det nya upplägget körs varje pass en gång istället för tre, och mycket mer ryms i programmet. Som vanligt önskar man att festivalen var två dagar längre för att hinna prova allt kul 🙂

Man kan rolla med Ulrika Larsson, prova forspaddling, surfski och SUP, paddla vågor eller lära sig filma paddling med Justine Curgenven som skapat This is the sea-filmerna. Sydafrikanske Oscar Chalupsky lär ut perfekta framåttag med den äran och man kan öva balans och rescue med Gordon Brown eller med Nicolai Ilcus (Arrowkajaker). Det finns gott om manövreringsklasser och två olika navigationspass. Jon Turk lär ut expeditionstänk från sina 40 års paddling … Och det finns ännu mer att välja på!

På bilden en av utställarna, Esker, som har ihopfällbara kajaker och är agentur för flera klassiska kanadensarmärken från Canada och USA. Andra utställare är Aterra, Silva, Tentipi, Nomado och Primus.

I år deltar 250 deltagare, varav många var med förra året också. Jätteroligt att träffa alla igen. Det är också en god del nya deltagare, och glädjande nog en bunt nya från Västkusten. Till exempel bröderna Wedberg från Ljungskile, Orust Runt-arrangören Anders Karlsson och Nautopp från Lysekil. Lena Andersson från Hamburgsund tar i år över Kajakrapportens roll som Bohusläns mest norra deltagare ;).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *