Paddla Grönland i sommar

Vill du paddla vid Grönland sommaren 2013? Då finns flera olika resor att välja på. Spana in resealternativ och film här.

Trackers populära paddling där Carin Green från Horisont Kajak är guide blir av i år igen. I juli bär det av. Resan publicerades nyligen och är så poppis att bara en plats återstår. Du hittar allt om Grönlandspaddlingen här.

Grönlands Turismorganisation har nyligen skapat flera kortfilmer om ”Grönlands bästa”. De gjorde en om paddling också 🙂

Kayaking in Greenland – Rough.Real.Remote. from media.gl on Vimeo.

Grönlandsresor:
Grönlandsresor har ett antal Grönlandsresor som körs varje år.

  • Kajakexpedition, 18 dagar i Nordgrönland.
  • Sydgrönland, kombinerad vandrings- och paddlingsresa. 8 dagar / 15 dagar
  • Äventyr i Kangerlussuaq, 8 dagar, varav 1 dag paddling

Greenland Outdoors:
Företaget Greenland Outdoors erbjuder en rad olika paddlingar för medium- och avancerade paddlare, liksom uthyrning. De finns vid Kangerlussuaqfjorden på västra Grönland. En av deras guider, Jens Pavia-Brandt,  paddlar förresten i filmen ovan.

Uncommon Adventures:
Företaget är en amerikansk researrangör, som denna gång ordnar en speciell resa till Grönland. Samlingspunkt blir Nuuk på Grönland så även europeiska paddlare kan delta. Det speciella är att resan sker helt på grönländskt vis, du kan fiska din mat och prova att äta säl. En av guiderna är grönländska mästaren Maligiaq Padilla (grönlandspaddling).  Resedetaljer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 tankar kring ”Paddla Grönland i sommar

  1. Carin

    Kul att du skriver om möjligheterna att paddla på Grönland, Anette! Jag kan inte låta bli att informera om att även vi levererar inhemsk grönländsk mat, bl a sälkött och att det finns möjlighet att fiska på våra turer. Ibland lyckas vi till och med dra upp en och annan firre som tillreds på plats. Men det förutsätter vi inte. Det blir en härlig bonus, liksom de nyfångade blåmusslorna som tillreds med smör, vitlök och örtkryddor…

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *