Skärgårdskartor till lägre pris

Calazo, förlaget med de fina guideböckerna för paddling, ger nu ut skärgårdskartor i tyvek. Kartorna kom för tryckeriet bara från några dagar sen.

Skärgårdskartorna  är en kombinationskarta av terrängkarta för land, och sjökort för havet, utan all detaljinformation. De lämpar sig alltså perfekt för paddlarens planering. Man kan se vilka öar som har bebyggelse, utedass eller vindlä tack vare terrängdelen, och se farleder, prickar, djupkurvor och uppstickande grund  tack vare informationen från Sjöfartsverkets databas. Skala 1:50 000.

Förbättrat pris

Kustkarta Skärgårdskarta Norra BohuslänVad är det då för skillnad på dessa, och de som Utekartan redan ger ut? Ja, till att börja med priset. Med Calazos kartor får du hela Bohusläns kuststräcka för 300 kronor, fördelat på två kartor á 149 kr/styck. Hela Bohuslän (och lite Norge) hos Utekartan kostar 450 kronor (paketpris för 4 kartor tryckt dubbelsidigt). Vill du köpa bara någon av kartorna kostar de däremot 190 kronor styck. De är då enkelsidiga och du behöver totalt 4 stycken för att få ihop hela kuststräckan.

För oss som gillar att paddla i olika landsändar blir kartor nu mer prisvärt.

Kartutsnittet

Calazos utsnitt är anpassat för den som ska vistas på vattnet eller vid kusten. Utekartans kartor dubblerar som vandringskartor, och ser ut att omfatta mer inlandsområden för några av Sveriges landskap. Men utan att ha kartorna i handen går det inte att jämföra utsnittet ordentligt.

Kustkartorna

Kustkarta skärgårdskarta Södra Bohuslän

Södra Bohuslän omfattar: Hunnebostrand – Kungshamn – Lysekil – Uddevalla – Orust – Tjörn – Marstrand – Svartedalen.

Norra Bohuslän omfattar: Strömstad – Koster – Grebbestad – Fjällbacka – Väderöarna – Bovallstrand – Kynnefjäll.

Köpa kartorna

Du hittar kartorna i välsorterade frilufts- och kajakbutiker, såväl fysiska som online. De finns också representerade i bokhandeln.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *