Inför kajakorienteringen

Kajakorienteringen i Fjällbacka skärgård sker imorgon 4 juni 2011. Tävlingen hade premiär förra året, då i Grebbestad, så banan är ny för i år.

Banan är cirka 2 mil lång och innehåller ett antal orienteringskontroller, flera av dem på stränder.

Antal startandeKajakorienteringen Fjällbacka

Sista veckan har det tillkommit 16 deltagare så nu är det 53 stycken anmälda, varav 11 stycken i K1 damer. Förra året gick 47 i mål och många av dem deltar i år igen. Det avslappnade racet lockar paddlare från ett vitt område: Oslo i norr, Västerås och Frändefors inåt, och Billdal söderut. Norrmännen har blivit fler i år, skoj! Däremot saknas herrarna som tog topp-fyra-placeringarna 2010 i årets startlista. Vinnaren Gunnar Olsson var tidigare anmäld men har fått förhinder.

Meriterade paddlare startar

På startlinjen finns ett antal meriterade paddlare. Däribland Urban Wedberg från Ljungskile som vann årets upplaga av 24-timmars i Malmö med 19 paddlade mil på ett dygn. Brorsan Tommy Wedlund blev 3a där och startar också. Båda tävlade i kajakorienteringen förra året och slutade då 5a och 6a. En annan som startar är Jens Thorild, Paddelvarvets vinnare. Där avverkade han de 2,1 milen på 1 timme och 53 minuter. Paddelvarvets grundare Jörgen Andersson startar också.

Kajakorienteringen_K2_mixed_2010

På damsidan startar förra årets vinnare Marianne Aamodt, och Inger Hellström som blev 4a förra året. Precis som förra året är det inga startande i K2 Damer, däremot i mixed.  

Arrangörer och vinster

Nu är ju inte Kajakorienteringen på blodigt allvar. Syftet är att ha skoj, njuta av vackra omgivningar och öva sina färdigheter. Alla tävlar utifrån sunt förnuft och vinnarna får en trämedalj snidad av arrangörerna; Mats Torwmo från Kajakcenter Grebbestad, norske Einar Kjerschow från Kajakopplevelser och Torbjörn Karldén, Fjällbackakännare. Förra året lottades en kajak ut bland deltagarna, men inte i år. 

Startinformation

Man kan anmäla sig i sista minuten, genom att dyka upp före kl 11 i Sälvik, Fjällbacka. Start tillåts om det finns någon tävlingskarta kvar att dela ut.  är Klockan 11 är det skepparmöte, kl 12 går starten. Starten sker på land och alla lyfter i sina kajaker samtidigt. Banan är lagd så att flera taktiska vägval måste göras under vägen. Man får lämna kajaken och springa över land, men inte bära kajaken över land. GPS får tas med, nerpackad, för att senare utvärdera sina vägval. Övriga regler för att få starta.

Tältinvasion efter racet?

Prognosen säger 4-5 sekundmeter, från sydväst. På väg ut mot Väderöarna är det 0,8 i ström, men längre in ska det väl inte påverka nämnvärt. Finväder! Gissningsvis blir det fler än jag som paddlar ut till någon ö och tältar efter racet. Med två röda dagar efter lördagen är det bra läge för att njuta mer av Fjällbacka skärgård.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *