Stockenträffen söndag

Stockenträffen söndag. Den utlovade vinden är här, 9 m/s sydväst. Alltså hägrar Hermanö huvud och surfvågor i Vallerö sund. Andra väljer att åka hem när regnet kommer lagom till frukosten.

Regnskurar under natten men vi vaknade till torra tält, uppehåll, molngrå himmel och vind. Dessutom är det utlovat solglimtar idag – perfekt fotoväder för vågsurf alltså. Vi är några grupper som pratar ihop oss och paddlar ut, och andra är redan på väg mot Vallerö sund. Tjörns kajakklubb ska paddla norrut längs Hermanö idag. Andra, ganska många, väljer att packa ihop och starta hemresan när vinden och regnskurar inte lockar.

Pia och Erik Sjöstedt i Stockenviken

Pia och Erik Sjöstedt i Stockenviken

Jag paddlar ut med Pia och Erik Sjöstedt. Turbulenskillarna Daniel Warberg och Lars Larsson är också på väg ut. Vid udden på väg ut ur viken är det rejält strömt, i tillägg till motvinden. Jag kommer runt hörnet med nästan bredsida och det finns inte en chans att få runt kajaken. Jag börjar gapskratta samtidigt som kajaken kanar iväg sidledes åt fel håll. Paddlar in i läade viken mittemot och få nosen åt rätt håll och går ut i strömmen med fart. Igenom, piece of cake. Sen är det bara att tugga på i motvinden och de vita gässen. Härligt med vind och muskelarbete 🙂 Levande hav idag.

Turbulenskillarna på väg ut mot Hermanö huvud.

Turbulenskillarna börjar sin paddling ut mot Hermanö huvud.

Vi träffar Turbulenskillarna igen på några kortpauser i lä på vägen ut. Och paddlar igenom två regnskurar. Den sista är riktigt vass och ligger som ett svart band över Käringön, men bakom den syns blå himmel.

Solen kommer lagom när vi är framme vid den kajaksmala passagen in till viken vid Hermanö huvud. Läckert. Nu ser vi havsvågorna för första gången. Gröna, stora och fulla av ljus. Vackra och lockande. Långa stråk av bubblor från vågorna flyter inåt viken. Paddlare kallar den Champagneviken just med tanke på bubblorna. Oj, oj, oj vilka bilder det kommer att bli idag!

Hermanö huvud surf

Sundet vid Hermanö huvud och champagnebubbel

Johan Linder är den som paddlar ut genom sundet flest gånger, och surfar in i god fart. Hans Clapotis (egen design) rör sig perfekt i vattnet. Turbulenskillarna både paddlar och riggar upp kamera i land för att filma. Långt bort kan vi se andra paddlare surfa i Vallerö sund, där det är mindre stenar och friare surf. Men mindre skum.

Johan Linder i Clapotis

Johan Linder i Clapotis

Vi sitter på klipporna och njuter av skådespelet. Mäktigt. Både paddlarna och havet. Några killar paddlar över från Vallerö och surfar in genom sundet.

Surf Hermanö huvud Stockenträffen

Trio i surf

Surf Hermanö huvud Stockenträffen

Paddlare i Delphinkajak

Vi tar lunchpaus i gröngräset och sen är det dags att surfa hemåt. Pia, Erik och Tompa nosar lite på Vallerö sund på vägen hem medan jag väntar in dem inomskärs. De kommer snart tillbaka, vågorna var lite väl stora. Härlig surf på vägen in till Stocken, som välkomnar oss i sol och vacker himmel – faktiskt precis samma vy som söndag eftermiddag förra Stockenträffen. Det här året fastnar den på bild.

Stocken i sommarväder

Stocken välkomnar oss hem med sommarväder

Tack Stockenträffen, vi ses nästa år.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *