Tävlingar och träffar 2012

Paddlingstävlingar och kajakträffar – datum för 2012 klara.

Allt fler paddlingsdatum för 2012 börjar bli klara, även om många av arrangörerna inte hunnit uppdatera sina webbplatser än.

Götakanalloppet

Götakanalloppet paddlas i år den 26 augusti. Arrangerande Lidköpings Kanotklubb är nöjda med förra årets tävling och tycker det är jätteskoj att så många paddlare anmälde sig, trots kort varsel. Tävlingskommittéens Jan Fransson meddelar att man kör samma koncept i år och siktar på att utöka antalet sponsorer och vinster.

Rönne Å-rännet

19 maj är arbetsdatum och K2-lopp 20 maj. Slutgiltigt datum bestäms av Svenska Kanotförbundet sista helgen i januari. Ett av de stora långloppen.
– Vi är inte uttagningstävling för landslaget i år, men vi hoppas ändå kunna locka en del från eliten, säger tävlingsansvarlig Peter Dahlqvist. Vi satsar på att få hit ungdomar från klubbarna runtikring, och veteranerna. Och bjuder in motionärer och allmänhet till att paddla, de med.

Orust Runt

4-5 augusti. För fjärde gången och smått kultförklarat race. Första helgen i augusti som vanligt. 10 mil som vanligt. I år motsols.

M24KC

Malmö 24-timmars. 12-13 maj. Anmälan är öppnad. Vinnaren förra året hann 19 mil på ett dygn. Dags att testa hur långt du hinner?

Paddelvarvet

12 maj i Göteborgs vallgrav och på Älven. 21 km. Anmälan är öppen. Premiär förra året med 39 paddlare och det blir många fler i år. Är du sugen kan du springa Göteborgsvarvet när du gått i mål och placera dig i Göteborgsklassikern – bara 6 personer har genomfört den hittills! Arrangörerna fortsätter utveckla tävlingen och jobbar för att kunna erbjuda ytterligare service på kajen i år.

Kajakorientering

19 maj. I Fjällbacka/Grebbestadstrakten. Rekommenderas för er som inte provat förut. Blandat surfskis och havskajaker, och i olika tempo. Tävlingen fungerar som vacker sightseeing i området samtidigt som den är en tankenöt för att välja kortaste/bästa paddlingsrutt. Paddlas alltid Kristi Himmelsfärdslördagen, därför kombinerar många det med paddlingssemester i området.

Dalslands kanotmaraton

11 augusti. Sveriges största kanottävling med mer än 800 deltagare. Paddlare från många länder. Anmälan är öppen och är billigare ju tidigare du anmäler dig.

Kanotförbundets racing & maratonkalender

Kanotförbundets kalender är nästan klar, och många datum är på plats. Datumen fastställs slutgiltigt den 28-29 januari.

Paddlingspuls

Tjäröfestivalen

31 augusti-2 september. 3-årsjubileum och blir antagligen större och bättre än tidigare, precis som tidigare år. Hur bra som helst och bör upplevas! Berömmet är befogat.

Valöträffen

29 juni – 1 juli. Göteborgs Kanotförenings ”egna” ö. Passa på att besöka naturreservatet årets enda helg med tältplats, och i trevligt sällskap.

Stockenträffen

24-26 augusti. I vackra västkustvatten. Avkopplat, trevligt och 150-200 paddlare varje år.

Rävholmsträffen

31 augusti-2 september. På Stora Rävholmen i Göteborgs skärgård. Tältning, umgänge, paddling.

Nytäppetträffen

17-20 maj. Populär träff i Blekinge som arrangeras för åttonde gången.

Läsa mera:

Du hittar många av datumen via Kajakrapportens meny, där du kan läsa mer om varje evenemang. Dessutom visas en del andra evenemang i Bohuslän.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *