Arholmen

Arholmen i Sydkosters skärgård har en underbar ränna att paddla. Du hittar den på öns ostsida. För att komma igenom hela behöver du lite flyt med vattenståndet.

Arholmen Koster paddling

Arholmen är ytterligare ett paddlingsmecka i underbara kosterskärgården och ligger strax söder om Sydkoster, precis norr om Bockholmen. Ön har flikig kustlinje och förutom den välkända rännan hittar du flera kul passager och ett antal skär att cirkla mellan. Passagen i nordväst är fin och populär naturhamn.

Rännan löper längs ostsidan och är vacker och spännande att paddla – kommer vattnet under kölen att räcka hela vägen fram? Är tidvattnet åtminstone halvvägs mot högvatten bör det klara sig. Min flatbottnade kajak klarade sig precis. En kul upplevelse att paddla med bara några centimeter vatten under kölen och spana på småkrabbor och sandormshögar.

Arholmen Koster paddling

I norr finns en liten sandstrand och äng, som passar fint för lunchstopp. Ängen är lite sank så har det regnat mycket nyligen är den inte lämplig för tältning, vattnet kommer upp mellan tårna.

Arholmen Koster paddling

Arholmen Koster paddling

Minns jag rätt är sundet mellan Arholmen och Bockholmen för grunt för att paddla igenom, i alla fall under högtryck sommartid.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *