Helen Wilson – kurs i Grebbestad

Helen Wilson kör rollkurs i Grebbestad i juli, precis som förra året. Kursen är öppen för alla paddlare, oavsett om du någonsin rollat förut.

Helen Wilson är känd för att vara duktig på grönlandsrollar och är Grönlandsmästarinna. Det vill säga att hon vunnit i tävlinggrenar i roll-mästerskapen. Kajakcenter Grebbestad bjöd hit henne förra året för att leda rollkurser, och nu kommer hon tillbaka.

– Hon är ödmjuk och duktig på att lära ut, säger kajakcentrets ägare Mats Torwmo. Alla deltagarna lärde sig rolla på kursen, oavsett om de aldrig prövat att rolla förut.

Kurstillfällen

Wilson kommer att köra endagskurs, och två kurstillfällen ges; 9 och 10 juli. Pris 900 kr för en dag, som är ca 6 timmar lång. Max 10 deltagare/dag.
OBS: Enligt Tahe Marines hemsida ges kursen på ett antal platser i Sverige i perioden 15 juni – 10 juli. Den 8e juli har hon kurs på Tjörn. Ingen närmare plats anges.

Vad är en grönlandsroll, också kallad eskimåsväng bra för?

En del använder den för att stila sig, men den fyller också en viktig funktion. Är du ute i vågor och leker, eller kajaken tippar för långt åt sidan för att rädda, så är det smidigare att välja att snurra runt under vattenytan (rolla) istället för att behöva lämna sittbrunnen och ta sig upp i kajaken igen från vattnet. Det är också det säkraste sättet på vintern.

Anmälan

Anmälan görs på telefon 0525-109 30 eller på mail info[@]kajakcenter.com. Se också inbjudan på Kajakcenter Grebbestad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *