Isättningsplatser Hunnebostrand

Isättningsplatser vid Hunnebostrand och Ulebergshamn, för paddling.

Hunnebostrand ligger i lä av Ramsvikslandet, precis norr om Sotekanalen. Mellan Hunnebostrand och Bovallstrand ligger en inre och yttre skärgård, så det är bara att välja rutt utifrån vädret. Sträckan passar bra för dagspaddling och helgpaddling. Du kan till och med välja startplats utifrån medvind och starta i Bovallstrand i norr eller vid Ramsvikslandet i sydväst. Eller starta i mitten, Hunnebostrand, paddla söderut genom Sotekanalen och ordna hämtning vid Smögen.

Hunnebostrand isättningskarta för paddling

Isättningsplatser Hunnebostrands skärgård, markerade med röd prick.

Isättning Hunnebostrand

I norra delen av samhället finns en fjorddal Hästedalen. Där finns en del bostadshus och längst ner en liten strand och strax intill ett bad med granitpirar runt. Perfekt för en matbit off season. Vid vattnet finns också en stor gräsplan, som är parkering. Du hittar Hästedalen genom att köra till Hunnebostrand och följa skyltning Hästedalen när du når samhället och kör på Ulebergshamnsvägen.

Hästedalen Hunnebostrand

Hästedalen mot land

Hästedalen Hunnebostrand

Hästedalen mot vattnet

Hästedalen Hunnebostrand

Hästedalen söderut mot Udden och Hunnebostrand

Om du ligger kvar på Ulebergshamnsvägen istället för att svänga av mot Hästedalen når du en annan sjösättningsmöjlighet. Ta Blinntarmen och sen Amundsdalsvägen. Du kommer ner i nästa fjorddal, som är nästan obebodd. Denna är bara rekad på karta men ser fin ut, med plats för 2-3 bilar och en större strand. Det ligger ett hus på klippan intill stranden, men stranden med badplats är allemansrätt. Obs att vägen inte går hela vägen ner till vattnet.

Badplats Hunnebostrand

Viken, med nästa sandstrand (badplatsen) bakom piren

Badplats Hunnebostrand

Närbild på stranden närmast kameran

Ulebergshamn

Fortsätter du Ulebergshamnsvägen vidare till samhället och tar dig ner till Strandhamnsvägen är du vid en stor bukt, som är grund i sin inre halva. Där inne har bukten lerbotten. Det bör absolut gå att hitta parkering vid bukten och det är gott om plats att sjösätta på. Bara rekad på karta än så länge.

Ramvikslandet

Sydväst om Hunnebo hittar du Ramsvikslandet, genom att köra mot Kungshamn och sedan köra över Sotekanals-bron. Ta dig till Ramsviks Camping och sjösätt från den fina stranden som hör ihop med anläggningen. Här kan du hyra kajak, eller stuga. Sommartid kan det vara svårt med parkering om du inte hyr eller bor på campingen.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *