Ny bok: Danmark runt isvintern 2009-2010

Lagom till Erik Jørgensen paddlat klart Skandinavien Runt kommer boken om hans förra paddlingsexpedition ut, Danmark Runt mitt i vintern.

Erik Jørgensen var den första att paddla Danmark Runt vintertid. Med tanke på att bara 7 personer fullföljt paddlingen före honom skapade det en hel del rabalder att han gav sig i väg på vintern. Dessutom var han ganska ny som paddlare. Som gjort för debatt alltså. Men som före detta elitsoldat på Grönland var han rätt spantad för expeditionen. Danmark bjöd nämligen på rejäl isvinter. Ofta behövde kajaken släpas två kilometer in till land för att slå läger för natten. Och så ut igen nästa morgon och paddla vidare.

Danmark rundt i kajak Erik JørgensenBoken heter Danmark rundt i kajak isvinteren 2009-2010 och finns i bokhandeln från 4 november. Den går också att köpa på Erik Jørgensen webbplats.

Bra läsning inför Danmark Runt:

Boken berättar om Erik Jørgensens upplevelser, men inte bara. Den innehåller också detaljerade ruttbeskrivningar, iakttagelser om kust och djurliv och förberedelser inför expeditionen. Boken är alltså bra läsning för den paddlare som överväger att paddla Danmark Runt. Och fungerar bra för den äventyrlige som i hemmasoffan vill läsa om äventyr.

Utdrag ur Outsites recension av boken:  

Erik Jørgensen Danmark RundtBoken beskriver en enmanspaddling under stränga förhållanden, där det är viljan att fullföra expeditionen som är i högsäte, men den mycket detaljerade ruttbeskrivningen kan också användas till planering av egna kajakturer både sommar och vinter. Det gäller såväl långturer som kortare turer i hemmatrakten.

Boken beskriver rutterna mycket detaljerat och inte minst Eriks utrustning och hur den fungerar under expeditionen. Längst bak i boken finns också en komplett packlista för expeditionen.

Bokfakta

DKK 300
Gyldendals Forlag
229 sider
ISBN: 978-87-02-09249-3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *