Ny kajakträff i Bohuslän

En ny kajakträff har fötts, KajakKalaset i Bohuslän. Det går av stapeln i Uddevalla 1-3 juni 2012, och har planer på att bli ett årligt arrangemang.

Kajakkalaset, kajakträff i Uddevalla

Upplevelsebolaget i Uddevalla arrangerar:

– Vi satsar på tre heldagar och ambitionen är att bli en en schysst kajakträff med bra innehåll och massa sköna grejer att göra, säger Joakim Hermanson, Upplevelsebolagets ägare. Vi tycker Bohuslän ska ha en sån. Det har funnits, i Stockenträffen, men vi tycker den har stagnerat de senaste åren, och vill gärna ge Bohuslän en schysst kajakträff igen.

Paddling Gustavsberg, Uddevalla. Foto Joakim Hermanson, Upplevelsebolaget.

Upplevelsebolagets hemmaplan Gustavsberg. Upplevelseladan och tältplats syns i bild. Foto Joakim Hermanson.

Paddlingsbuffé

Upplevelsebolaget satsar på att göra träffen till en buffé för den paddlingsintresserade och vill nå fler än de inbitna paddlarna. Träffen ska erbjuda kurser, workshops, turer, utrustningsdemonstration och kajaktester, fotoutställning, föredrag, tävlingar, mingel, och kvällsunderhållning för att nämna en del av Hermansons lista. Inspiration och praktik blandat. Ambitionen är att bli ett återkommande arrangemang och växa med åren.

– Tanken är att även den som är nyfiken på paddling men aldrig provat ska våga sig hit. Och alla ska kunna ta med sig något hem. Därför begränsar vi också antalet deltagare per kurspass till cirka åtta, så att alla får tid med instruktören. Är det ett populärt pass sätter vi in ett pass till med en annan instruktör, eller ökar antalet instruktörer.

Paddling Uddevallas strandpromenad. Foto Joakim Hermanson, Upplevelsebolaget.

Paddling under strandpromenaden. Foto Upplevelsebolaget

Grönt på Gustavsberg

Kajakkalasets pass kan förbokas, eller så kommer man och flyter runt på träffen och hoppar på vad man får lust till. Vill man köpa pass kan man välja mellan att köpa styckvis, eller att köpa Kalaskortet med ett bestämt antal pass. Måltider ingår i Kalaskortet, och eftersom Upplevelsebolaget är ett ekoturismföretag kommer all mat att vara närproducerad och ekologisk.

Träffen arrangeras på Upplevelsebolagets hemmaplan Gustavsberg, strax utanför Uddevalla centrum. Där har de sin Upplevelselada som blir social knutpunkt och matsal. Intill ladan finns en stor strand och stora gräsytor för tält. I nära anslutning finns det gamla kurortsområdet, med café, restaurang, hotell och vandrarhem.

Boka och se program

Klara instruktörer är Sara och Johan Wagner, Jeff Allen, Andi Röder, Trys Burke från Wales och Erika Norlinder för att nämna några. Här hittar du mer info om priser, vad som ingår och programöversikt.

Paddling Uddevallabron. Foto Joakim Hermanson, Upplevelsebolaget.

Paddling vid Uddevallabron. Foto Joakim Hermanson, Upplevelsebolaget.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *